-Eliz Kızlar bebeğim 7 aylık hep mama ile beslendi ek gıdaya geçeli birkaç hafta oldu yogurtu denedık sevdı sebze corbası yapıyrm pütürlü onu çok sevmedı ben neyi nezaman vermeliyim onu tam bilmiyorm bebeğim sabah 8 de uyanıyor sizler kahvaltı olarak ne verıyorsunz ve saat kac gıbı oluyor gunluk listeniz nasıl neler yapıp yediriyorsunuz ?
Deletedmom99886 -Eliz Çilek, bal, inek sütü, domates, tuz, yumurtanın beyazı 1 yaşından önce verilmemeli. Bakla (en tehlikelisi) 3 yaşından önce verilmemeli.
Moonlighttt Ayda tadımlara başladık. Üç gün kuralı uyguladım ve her yeni ürünü sebze vs denerken Bi önceki ürünle katıp verdim. 6. Ay bu şekilde geçti son haftası da yumurta sarısına geçtim ve çorbalara geçtim tattırdığım sebzelerle Ayda kahvaltıda avokado, yumurta sarısı yulaf unu yada tam buğday unlu, Keçiboynuzu özü ile bulamaç tarzı şeyler verdim, yda tuzsuz lor da katıp gibi. Ara öğün meyve verdim bazen yoğurt Ayda kahvaltıda yeşil soğanlı dereotlu omlet yaptım, bulamaç, kabak mücver, pankek gibi Öğle sebze çorbası, tarhana, havuçlu pilav gibi şeyler yaptım, sonra ara öğün meyve yoğurt ve bazende gece maması yapıyordum Şuan 9 aylık oldu ve ben son bir haftadır akşam yemeğine geçtim bu şekilde
GHAE161220 Moonlighttt canım avakadoyu nasıl verdin tadım mı yaptırdın birde canım piyasada bebe irmiği bebe pirinç unu gibi bu tarz şeyler var hiç alıp kullandın mı güvendiğin bir site var mı ben ek gıda konusunda zorlanıyorum kızım artık 8 aylık olacak ama ben adam akıllı bişey yediremiyorum bugun emzirme fırsatı bulamadım o an elimde hazır ayran vardı onu biraz verdim bişey olur mu yani zararı olur mu
Moonlighttt GHAE161220 avokadoyu eğer sert ise muzların arasondadolaba koyuyorum yumuşaması için ve daha sonra çeyreğini çatalla ezip haşlanmış yumurta sarıaıyla birlikte karıştırıyorum bazende içine tatlansın diye Keçiboynuzu özü bir çay kaşığı koyuyorum Ben bebek irmiği tarhanası Ruşeym falan bunları hep beyorganik diye bir markadan alıyorum kesinlikle tavsiye ediyorum
Moonlighttt GHAE161220 hazır herhangi bişey vermeseniz daha iyi ama tek seferlik sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Eğer instagram kullanıyorsanız ekgıdaanneleri tarzında birçok sayfa var ve ay ay neler yapılır yemek bebeklere burdan da fikir alabilirsiniz
-Eliz GHAE161220 bende ek gıda konusunda zorlanıyorum gıbı pütürlü şeyleri pek yemek istemıyor cokta zorlamak ıstemıyorum 7. Ayımız bizim belki ileriki aylarda daha cok yemeye baslarlar
-Eliz Moonlighttt bu keçiboynuzu özü yerine pekmezde olurmu bende bazen labne peyniri büskivi pekmez karısımı yapıyorum avakadoyu hiç denemedim ama sizin dediğiniz gibi bi denemek istiyorum
Moonlighttt GHAE161220 aksine gayet hafif kendisi ve birsürü vitamin içerdiği için bebeklere devamlı verilmeli
-Eliz PamirVefa bebeğin neye alerjisi olup olmadığını anlamak için verdiğin bir sebze yada meyveyi 3 gün üst üste sadece aynı şeyi vererek deniyosun ilk gün verdiğin miktar az olcak bakacaksın bişey yoksa ikinci gün miktarı biraz arttıracaksın 3. Gun bıraz daha artacak bebeğin o verdiğin şeye alerjisi yoksa ona baska bi meyve yada sebze neyse onu ekleyerek yıne 3 gun olarak devam edeceksin
Moonlighttt -Eliz uyku durumuna göre değişiyor maalesef ama kaba taslak şuan böyle : Öncelik mama zaten bildiğiniz gibi uyanır uyanmaz devam sütü yada anne sütü 10 30 kahvaltı 11 gibi meyve Acıkır süt içer uyur 14 00 gibi öğle yemeği yoğurtla birlikte 16 00 süt içer (anne sütü, devam sütü) 18 00 akşam yemeği Tabi bu saatler uyku düzenine göre sarkabiliyor bazen öğle yemeği akşama doğru verdiğim de oluyor o zman akşam yemeği ekstradan vermiyorum Aralarda da meyve vermeye çalışıyorum Bol su içiriyorum gün içinde
GHAE161220 -Eliz inşallah canım bende zorlamıyorum çünkü inşallah düzelir benim kız da 7 ay 29 günlük
eelle Merhaba arkadaşlar. Kati gidaya gecdikte sebze ve meyveleri organik alabileceğimiz yer ve ya site biliyormusunuz