Baras123 Kizlar merhaba oglum 9 aylik olicak ayin onunda yalniz hala emekleme yok yerde yuvarlanarak heryere gidiyor karnininustunde cabaliyor ama emeklemiyor ne zaman emekleyecek merak ediyorum cocuk donerek her yere gidiyor bi emeklemiyor bilgisi olan varmi
Deletedmom115 Baras123 Emeklemesi yada emeklememesi o kadar önemli değil zorla emekleyemez de o yüzden ya biraz daha zamanı var yada direkt yürüyecek.
NekwaSultan Baras123 büyük hic emeklemeyip yuvarlamadan 14 aylik yürüdü. Suan 3.5 yaşında kollari gayette güçlü her yoruma aldanmayın 😉 Kucuk 2.sinde 9. Aya girecek yuvarlanmiyor bugun totosunu kaldırmaya calsirti yakinda emeklicek gibi gözüküyor
Azraemirefe Bazı bebekler emeklemiyo hiç direk yuruyo benimki de 8aylik emeklemiyo abiside emekleme den yurumustu sanırım buda öyle yapicak
Sarelim Azraemirefe bnm kızım 8 aylık emeklıyor.pesıme heryere emekleyerek gelıyor. Ama her bebeğin gelişim hızı farklıdır tabi. Annem hep sunu der allahtan izin gelecek ☺
Bilge Azraemirefe emeklemeden nasıl direkt olarak yürüyorlar anlatır mısın? Kızım 9 ay 10 günlük emeklemiyor dönerek de gitmiyor. Merak ediyorum ben de. Bana da dediler direkt yürür belki diye. O aşamaya nasıl geçiyorlar
Azraemirefe Sarelim tabiki her bebeğin gelişimi farklı canım oğlumda 11yasinda oda hiç emeklemedi sadece yuvarlanarak gidiyordu çok şükür bı eksiği yok o yüzden ben pek takmıyorum emeklemiyo diye bu. Oğlumda 8 aylık elinden tutup hep yürümek istiyo zorlamiyorum hiç emeklemesi için Rabbim izin verirse yapicak elbet sagliklari yerinde olsun yeterli hepsinin..
Sarelim Deletedmom115 doktorlar öle demiyor ama her gttıgımde emekleyerek mu desteksiz oturuyor mu dıye soruyorlar. Kemik gelişimi için
miraysmom_ Deletedmom115 emeklemesi gayette önemli yanlışınız var. Her çocuk vaktinde zamanında gelişme bulguları yapmalı keşke hepsi yapabilse ama bazen olmuyor. Emeklemek çok önemli çocukların kol kasları gelişiyor ve ileride güçsüz kalmıyor. Araştırın emeklemeyen çocukların kolları güçsüzdür. Sürekli egzersiz ya da zorlama gibi çalışmalara yaptırılmalı bence..
Deletedmom115 Sarelim Neden emeklemeden yürüyen bebekler ne olacak peki? Yani demek ki emeklemek istemiyor onun yerine yürüdü? Yürümek daha önemli emeklemedense.
Sarelim Deletedmom115 hersey sırayla. ☺ yurume 11 ayda ancak başlıyor, ondan önce bebegın sureklı yatması onu yorar bizı de. Yatmasını istemem bn mesela bıraz çaba gerektirir. Olmuyorsa da yapacak buse yok
Baras123 Tesekkur ederim kizlar vala ben 9 aylikken yurumusum ama annem de erkek cocuklari kiz coxukalra gore agir olurlar dedi kollarimdan tutunca yuruyor gidiyor kendi tabi allhtan hersey ama iste biz anneler hersey hemen olsun istiylruz 🙆😆
HungryWolf 10 aylikken geri geri emeklemeye basladi 2 hafta sonrasi ileriye vitesi takti sukur 😆 anca dotunu kaldirabildi valla bende diyodum direk emeklemeden yurur heralde diye ama suan cok mutlu heryere daha kolay gidebildigi icin. Bekleyin zamani vardir.
Baras123 Aynen saglikli olaunlarda rabbim acilarini gostermesin bizlere ins 😍hepinize tesekkur ederim
Azraemirefe Bilge valla koltuk kenarlarına tutunur öyle öyle yürür büyük oğlum yaşını karşılamıştı yani yaşında yurumustu.oglumda şimdi ilk adım arabasına tutunup bikac adım atmaya başladı ki emeklemeyi hiç istemiyo ama yatarken oturacak hale gelebiliyo herşey zamanla
Sarelim Bilge emeklemeden yurumek daha gec bı zamanda oluyor. Yasına yakın. Bebek emeklerse daha cabuk yuruyor. Bnm kızım 8 aylık tutunup vücudunu kaldırıyor. Dengeyi sağladı