Eylulhuma Merhabalar kızım 3. Ayına girmeye başladığı gün parmağını emmeyi keşfetti ve sürekli uykuya dalmadan önce veya gece parmağını emmeye çalışıyor. Emzik vermemiştim meme reddi yaşamamak için ama şimdi emzik veriyorum almıyor. Ne yapmak gerek ? Bi fikir verin lütfen
busrasilra14 Eylulhuma hicbirsey yapmana gerek yok canim. Endise etme. Uzmanlar bebeklerin ilk 12 Ay parmak emmesini sorun olarak gormuyorlae. Hatta bebek kendini rahatlatıyor kendini kesfediyor engellemeyin bile diyorlar. Tabi takip et baktin aylarca emiyor mudahale edersin. Ama benim bebegimde emdi esimle izliyorz tabi biz. Sonra baska birsey ogrendi birakti. Sonra 5. Ay gibi yine aldi birakti. Simdi yine disleri kasininca ara ara emer ama devamli aliskanlik haline hic getirmedi. Ama ben hic engellemedim. Yapma demedim
Esess Eylulhuma bizimde aynı 3 ay 5 günlüğüz bayadır elini yumruk yapıp ağzına sokuyor hatta bazen iki elini yumruk yapıp sokuyor parmakları uzun parmağını emerken ağzına çok sokuyor sonrada öğürüyor emmekten sürekli salyası akıyor Önlük takacağım artık üst değiştirmekten yoruldum 😂
Minikegem21 Eylulhuma benim oğlumda emiyor 2 aylık normal bir süreç emzik vermedim zararlı olduğunu düüümdüğüm içim diş yapısını bozuyor.
Eylulhuma busrasilra14 evet bende okumuştum ama tanıdığım biri var 30 yaşında hala parmağını emiyor bunu bildiğim için bi korktum tabi 😀 sizin ki alışkanlık haline gelmemiş ne güzel. Esess aynı tam olarak 😂 öğürüyor dediğiniz gibi baya uğraşıyo baş parmağını da öğrendi uğraşıp onu bulup emiyor şimdi.
Zeyno_Eylul Esess bu dediklerinizin aynısı ama aynısını bende yaşıyorum dpktora sordum elleme emsin kendini tanıyor dedi korktum diş çıkarıyo diye bizde 3 aylıgız
busrasilra14 Eylulhuma ya iste o kisinin ailesi de hic mudahale etmemis demekki 😅 yok canim sen simdi engelleme bence ama izle tabimi. Sapur supur aylarca emerse o zaman hayor falan dersin. Ama gecici olma olasiligi cok yuksek
Mom987 Eylulhuma 12 aya kadar sık sık emdi 12 aydan sonra uykusu gelince parmak emdi 17 aylikken bıraktı Alışır diye düşünmeyin normal bir durum
busrasilra14 Eylulhuma emzik vermek bilemedim. 🙄 size kalmis birsey tabiki emzigide uzmanlar 12aya kadar oneriyor sonrasi riskli. Yani parmak emmesi devam etmeyebilir gecici olsbilir bence acele karar vermeyin.
Eylulhuma Minikegem21 ben vermek istiyorum ama almıyor o kadar iştahla emiyor ki aç sanıyorum ama memeyi almıyor ikicocukannesi_bilge hiç duymadım bunu bakarım alırım ama sanki uyumak için yapıyor Zeyno_Eylul ama alışırsa ne olacak 🥲
ikicocukannesi_bilge 3 aylıkken dişleri kaşınmaya başlıyormuş, çocuk doktorumuz “aman parmağını emmesin alışkanlık haline gelir sonra , i yüzden eldiven şeklinde dış kasiyicilar var onlardan alın” demişti, henüz almadım denemedim ama alan arkadaşlar memnun