EngineerMommm Merhabalar bebeğim 4 ay 4 günlük, bir gunununuz nasıl geçiyor. Kaçta uyanıp kaçta yatıyor, günlük aktivite olarak neler yapıyorsunuz? Benimki sürekli kucak istiyor ,gece sürekli uyanıyor, gündüz uykusu en fazla 40 dk ve hiçbir şeyden memnun değil 🤦
mustafayamaninannesi EngineerMommm 4 ay 1 günlüğüz sabah 7 yada 8.30 gibi kalkar biraz emmeye zorlarım emerse şükrederim meme reddimiz var çünkü pohpohlaya pohpohlaya a benim güzel oğlum diye diye 😂😂 sonra kartları var onu gösterir cisimleri söylerim üzerindeki sırtüstü yatırırım döner beyfendi sevinir gülücükler sonra uyku gelir uyuturum az emdiyse uykuda mama yada sağdığım sütü veririm böyle 2 ederiz saati ardından yine meme seansı başlar doyar eder emzirme yastığında biraz oynarız bacaklarını kollarını hareket ettiririz cırtlı kitapları var anlatırım üstündekileri yine uyur 6 ederiz saati banyo seansı biraz bakınma gezinme derken beslenir 9 da uykuya geçeriz yine bizim böyle geçiyor sizin nasıl ☺️Gece de 2 kez falan uyanır
esrasyaa EngineerMommm 4 ay 22 gunuz aksam 10 gibi uyuyo sabah 6da uyaniyo sonrasinda kendi yatagima alip direniyorum 8.30u zorluyoruz. Gece de emmeye uyaniyo tabi 3-4 defa. Gun icinde yere yuz ustu birakiyorum onune oyuncaklar koyarak pek sevmiyo ama aglayinca aliyorum geri. Egzersiz yaptiriyorum. Donmesini yuvarlanmasini destekleyecek hareketler yaptiriyorum. Karton bebek kitaplari kartlari var onlari inceliyoruz. Gunun buyuk cogunlugunuda kucakda gezerekde geciriyoruz. Etrafi kesfettigi bi donem oldugu icin herseyi merak ediyo 😍 gorup heyecanlandigi seylere dokunup kesfetmesini sagliyorum
Turunculu mustafayamaninannesi ne kadar düzenli. Okurken huzur buldum resmen. Bizim her günümüz zor, hiçbir konuda rutinimiz yok. Cok huzursuz, gazdan reflü den uykusuzluktan ne kitap ne oyun hiçbirsey yapamıyoruz
Heymom2203 Merhaba, 4 ay 21 günlük bebeğim. Sabah 8 ya da 8.30 a doğru kalkıyor doyurup altını alıyorum yanıma alıyorum hemen uykusu açılmadan. Saçlarını okşayıp güzel güzel konuşuyorum yine dalıyor maksimum 10 a kadar. 10 dan sonra tekrar minik bir beslenme. Yere çarşaf serdim yüz üstü yatırıyorum önüne kitap koyup kitap okuyorum o da resimlere bakıyor. Sıkılinca kucakta geziyoruz her şeyi ama HER ŞEYİ elliyor tek tek. Sonra 12 de bir uyku 1 e kadar kalkimca yine beslenme sonra oturtma denemeleri jimnastik eve spa merkezi kurdum dev bir havuz boyun simidi v.s aldım yüzüyor bol bol. Çıkardıktan sonra masaj saç tarama pohpohlama (güzel kızım bebek kızım çok guzelsin v.s bayılıyor bence net anlıyorlar) yine bir öğle uykusu 15.30 16.00 gibi .Yüzdüğü için 2 saate yakın uyuyor. Sonra uyanınca oyun halısı parmak kukla oyunu balkonda oturma şarkılar türküler 😂 21.00 kadar böyle saat 21.00 de yatağa geçiş beslenme alt ve üst değiştirme kitap okuma müzik dinleme ve full pohpohlama 😂 saç okşuyorum masaj yapıyorum tam bayılmak üzereyken yatağa alıp bir iki piş piş bir iki salllama sonra gece uykusu. Geceleri kolay kolay uyanmaz ama saat 2 de ve 5 de besliyorum uykusunda rüya öğünü. Ay Çok Uzun oldu ama asagi yukarı bu şekilde sıralama değişebiliyor her birinde. Ama yazmak istedim çünkü bazen gerçekten ilgi çeken etkinlik Bulmak çok zor 🥰 sevgiler💜
Heymom2203 -Gizem- Instagramda doktoranneninblogu diye bir sayfa var çocuk doktoru Serap hanım kızı için almış ve çok önermişti. Spa merkezlerinin seansı 150 TL’den başlıyor yaşadığım şehirde. Ben havuz, pompa,boyun simidi ve mayo bez toplamda 350 lira gibi bir fiyata aldım hepsini. Havuz inanılmaz büyük 140*100 ölçüleri ve 70 cm derinliğinde. Yani ilerde kuru şekilde top havuzu olarak ya da oturarak su doldurup yine kullanılır uuzn yıllar diye düşünüp aldım. Trendyoldan aldım doktor hanımın önerdiği yerden.
Heymom2203 -Gizem- https://ty.gl/d7q3yfa https://ty.gl/wk6at7hz https://ty.gl/nm3ujlq https://ty.gl/lwswj3t Umarım paylasabilmişimdir 🥰
mustafayamaninannesi Turunculu gazı bizde 1,5 2 ay kadar çektik canım inş sizinkide geçer şimdi meme reddimiz var işte arada bağırış çağırış gidiyoruz haftada 2 gün havuzuna sokuyorum bak o mesela gazı da azaltıyor boynuna simit dr u da geçen ay salıklık görmüştü kaslarında masaj yapın demişti bu ay 4. Ay için gittik gayet sağlıklı dedi havuza sokuyorum dedim spa merkezlerini önermiyorum dedi bende hijyenik bulmadığım için eve aldığımı söyledim en güzelini yapmışsınız dedi böyle dolu dolu uykuyu da seven bi bebek şükür bazen yatağında değilse uyku saati biraz çektiriyor ama bilemedim ben bu bebişlerin ortasını kimi uyumaz der kimi uyur ama yatağını arar hep 9 da ben nasıl evde olayım uyuyan çocukta zormuş inan ☺️
Turunculu mustafayamaninannesi masallah. Keske düzenli ve uykusunu alarak uyusa ben evden bile cıkmam. Uykusunu alamayınca tüm gün aglıyor elim ayağıma dolanıyor
mustafayamaninannesi Turunculu inan canım düzenli uyku uyuduğundan öyle yaz malum insan dışarı çıkmak istiyor ailesiyle vakit geçirmek için koronadan da iyice bunaldık bi yeşillikli parka bile zor gidiyorum çünkü 9 oldu mu mızırdanıyor yatağını arıyor 9.30 a kadar kalsak diyoruz hadi kalıyoruz ama arabada kıyamet koparıyor nasıl beni yatağıma koymadın gece uykuma geçicem diyor yada en basiti anneme gittiğimde asla durmuyor yatağında uyucakmış gündüzde bu şekilde her gittiğim yere yatak götürmek istemiyor değilim 😂😂 aslında uyuyan çocukta zor anlayacağın benimki yatağında uyumak için ağlıyor uyumayan da aynı 🤷♀️ Keşke ortası olsaydı demiyor değilim gece gündüz ayrımını çok önce oluşturduk yanlış mı yaptık karar veremiyorum