ebruutunaa Merhaba sevgili anneler bebeğim 10 aylık 9 aylık kontrollerinde kan verdik doktorumuz değerlendirirken IGA düşüklüğü var çok çabuk enfeksiyon geçirebilir dedi 😣 Başına gelen, tedavi gören var mı ?
Mom44454 ebruutunaa bizimde baya düşük canım immünoloji takipliyiz bizde çok şükür henüz 2 defa enfeksiyon olduk 17 aylık olacağız. Kefir veriyorum her gün çok işe yaradı değerimiz yükselmeye başladı. Bir de hünnap marka keçi özü veriyorum sabahları bir tatlı kaşığı iştahta açtı birde balık yağı
Mom44454 ebruutunaa hayır ateşlendi doktora gittik antibiyotik verdi 3 gün antibiyotik le geçti hepsi endişe etmeyin
ebruutunaa Mom44454 çok sorun haline getirdim yani doktorumuz çok önemli falan dedi telaş yaptım biraz da 🤦♀️🤦♀️
Mom44454 ebruutunaa evet çok önemli bizde yakın takipteydik ilk başta doktorumuz bağışıklık destekleyici ivig tedavisi gerekebilir dedi. Ama şu durumlarda gerekli oluyormuş; bebek hastalandığında antibiyotik kullandığı halde 10 günde geçmezse. Hastalanınca yoğun bakımlık olunca veya senede 6 dan fazla enfeksiyon geçirirse gelişimi güzel gitmezse gerekebilir demişti. Zaten gelişim geriliği de olurmuş ben ekstra özen gösterdim gelişime de iyiyiz hamdolsun şimdş 2 ayda bir gidiyoruz hafifte olsa değerler yükseldi ama hala çok düşük doktorumuz kalabalığa girsin istemiyor girersede maske taksın dedi ama imkansız benim oğlum için benim maskemi durdurmuyor 🤷🏽♀️