milasuna keşke götürmeseydim dedim valla. Birincisinde yenidoğan yoğunbakımına aldılar akşama kadar kaldı gazını çıkardık dediler verdiler banada gösterdilee nasıl yapmam gerektiğini masajı falan gösterdiler. Bir kaç gün iyiydi 2.sinde gene fenalaştı çocuk gazdan yerinde duramadı götürdük bu sefer lavman yapmışlar çocuğa 2gün iyiydi sonra lavman bozdu sürekli ıkınmaya başladı daha kötü oldu bir daha götürmedim kendi prematüre doktorumuz var ona götürdüm asla öyle bir müdahale yaptırmayın dedi 3.4. ayda biticek doğal sürecine bırakın kullanmak istiyorsanız gaz damlası kullanın, ılık suda yıkayın duş aldırın küvetin içinde bekletin, gaz masajı yapın rahatlicaktır dedi. O günden sonra hep kendi çabamızla yaptık dediği gibide oldu çok kabız olursa 4gün yapmazsa sıkışırsa fitil dedi 2 kere fitil kullandık mükemmel değil hala biraz gazı var ama eski halinden çok daha iyi… Birde hem anne sütü hem mama veriyorum, süt için yediklerime dikkat ediyorum mama ve biberonu değiştirmemizi söylemişlerdi değiştirdikten sonra rahat çıkarmaya başladı.