Sblylmz Ben Migros’tan aldığım Büyüyo isimli sıvı mayayla yapıyorum aylardır tutuyor.Süt olarak Tire Günlük Süt kullanıyorum.
Fırını 40-50 dereceye açıp ısıtmaya başlıyorum.Sütü kaynatıp soğuması için bekliyorum(başka kapta mayalayacaksam ona aktarıp bekliyorum)
52 dereceye geldiğinde bir kaseye mayadan koyuyorum,sütten yavaş yavaş içine biraz ekleyip aynı sıcaklığa getirip,saat yönünde dört köşeden mayayı ekleyip karıştırıyorum.
fırının içine bez serip kaseyi koyuyorum,üstüne de bir kat havlu seriyorum.fırın 10-15 dakika çalıştıktan sonra kapatıyorum.genelde akşam mayaladığım için sabaha kadar bekliyorum,sabah ağzı açık dolaba kaldırıyorum.3-4 saat de öyle bekleyip kapağını kapatıyorum.taş gibi oluyor yoğurdum.