Aysegulozalp merhabalar blw icin henuz cok erken bize doktorumuz 8.ci aydan sonra baslamamizi soylemisti mesela. Biraz uzun olucak anlaticaklarim ama biraz detaya girmis olucam. 3 gun kurali ile ilerliceksiniz o 3 gun sadece tek birsey vermeniz gerekir ki birsey alerji yaparsa hangisinin alerji yaptigini anlayasaniz diye. Biz ilk yogurtla basladik ilk gun 1 cay kasigi 2.ci gun 1 tatli kasigi ucuncu gun 1 yemek kasigi olacak sekilde. Daha sonra patates daha sonra havuc brokoli yesil kabak bal kabagi bezelye kapya biberi olarak devam ettik tabi suan brokolo ve balm kabagi bulabilrmisiniz bilmiyorum bizim zamanimizda vardi enginarda verebilirsiniz.mesela bize doktorumuz patatesin 3 gun suresi bittikten sonra havuca baslicaginiz zaman patates+havuc verebilirsiniz demisti cunku patateste alerji testini gecmis oluyosun.daha sonra elma armut muz ananas kavun tattirabilirsiniz meyveleri cam rendeden gecirin. Bazi sebze meyveler belirli bir aydan sonra baslaniyor. Mesela patlican sut cilek kivi bal domates yumurta aki bunlar 1 yastan sonra verilcek seyler. Kuzu kiyma ve tavuk 8.ci aydan sonra. Balik 9.cu aydan sonra verilcek.bize doktorumuz yumurta sarisinida 7.ci ayda baslstmisti kahvaltiyla birlikte zaten tadimlar 1 ay suruyor 7.ci ayindan itibaren kahvaltiya baslicaksiniz kahvaltisida lor peyniri+yumurta sarisi+labne peyniri+lorun peynir alti suyu ve muz seklinde kahvalti hazirlamistim ben doktorumuz oyle yapmami soylemisti bulamac seklinde yani. Ha birde 8.ci aydan sonra findik+cebiz+badem (cig olacak) bunlar 8.ci aydan sonra yine 3 gun kuraliyla teker teker baslanacak benim kizim 10 ay 20 gunluk hala daha yeni birseyle tanisirken 3 gun kuraliyla tanistiriyorum. Aklina takilan birsey varsa sorabilirsin canim
ErimEfe Sizin kilo probleminiz yoksa ve anne sutu aliyorsa doktorunuz basla demediyse 1 ay daha bekle canim