Benim ikizlerim de ilk 3 ay bizi Mahfetti gece gündüz tersti tam olarak. Sonrasında neler yapabileceğimizi araştırdım . Yataktan alıp bırakarak, pis pis , işte Los ışık gece sese dikkat etme ne bileyim müzik açarak bu arada emzik ded tuttu ikisi çünkü ilk 3 ay vermedim zayıf doğdular diye efor sarfetmesiinler diye. Böyle böyle baktım faydası var. Okşadım pis pis zamanı annecim diye yeri geldi. Ağladı aldım okşadım bıraktım ağladı konuştum sonra burdayım annecim diye diye yerine bıraktım. Odadan odaya geçiş bile onlara sinyal oldu. Bu arada ben hep ayrı yatırdım yeri geldi eşim ilgilendi yeri geldi annem ilgilendi biriyle. Her ağladığında kucağımıza almadık gece asla bez degistirmedik.. bunlar hep uyku eğitimi adına annelerin yazdıklarından edindiğim şeyler. İlla ki direnip ağlayacaklar ama hep sabırla pis pis deyip yatağına alistirin derim. Bakımlarını beraber yapınca her şeyleri anneye de inanın vakit kalıyor. 5 aydan sonra da tek baktım.Şimdi 8, buçuk aylık oldular. Elhamdülillah gecenin farkındalar aksam 11 den sonra uyuyup sabah 9 da kalkıyorlar.
Pis pis müziği bana çok yardımcı oldu bu anlamda. Onu tekrar belirtmek isterim. Diş döneminde uykuya geçişte zorlandılar evet ama inanın o da geçici bı durum. Şimdi tayinimiz çıktı Mardin’e. Daha yeni oda aldım onlara çünkü hep orda burda uyudular . Birlikte uyumaya alıştircam inşallah.
Bu arada sallama ile ilgili ben de salladım ama gerçekten hızınızı azaltın çocuk da bu sefer hıza alışıyor. Desteklemek için benim de hafiften sallayıp bıraktığım oluyor şimdi bile. Ama en en aza indirmek yeterli.
Bol bol uykuları olsun hemencik büyüsunler anneleri.