Hatice_zengin12
ilk 10 gün çok güzeldi.. sonrasında sürekli gaz nedeniyle kolik ağlamalar başladı ben denediklerimi söyleyeyim yalnız her bebekte farklıdır.
öncelikle devletin verdiği d vitamini kullanmayın içindeki paraben nedeniyle gaz oluyor ( ben mamsel pedia d kullanıyorum )
Biogaiga probiyotik öneriyor doktorlar hala kullanıyorum.
metsil gaz damlası kullanıyorum günde 10ar kez toplam 40 damla yalnız her bebekte her gaz damlası etkili olmaz deneyerek hanginin iyi geldiğini anlayabilirsiniz.
sizi emiyor ise bol bol kimyon çayı için günde 3-4 kez içtiğimi biliyorum her yemeğime kimyon koyardım ve gaz yapan hiç bir şey yemedim. ( 1 bardak kaynamış suya 1 tatlı kaşığı koyun 3-4 dk demledikten sonra süzün )
ayak altına ve karnına sadece 1 damla acı ada çayı elma yağı ( arifoğlu yada mecitefendi ) sürerek masaj yapın.
her bez değişiminde bezin cırtlarını hafifleterek saat yönünde soldan sağa bol bol masaj yapın ı love you masajı çok etkili deneyin. Yüz üstü yatırın alttan gazını kolay çıkarır bu şekilde.
eğer yüzünü kızartıp ellerini yumruk yapıp ayaklarını karnına çekerek uzun uzun ve kısa kısa ağlamaları olduğunda denediklerim,
kundak yapmak ( yarım kundak ) anne karnındaki gibi sıkışık olmak istiyorlar
puset içinde ileri geri sallamak
yüzü yere bakacak şekilde kola yatırmak hafiften şşşşşş sesi çıkarmak
ışıkları ve muslukları açıp kapamak su sesi yapmak
beyaz gürültü bol bol açın
kolik bebek müziği dinletin
saç kurutma makinesi sesi
çamaşır makinesini sıkma programına alın puseti üstüne koyun makine sallandıkça puset sallandıkça sakinleşiyorlar..
battaniye içinde eşimle karşılıklı çok salladık oda iyi geliyordu.
bacaklarını karnına ileri geri çekerek gaz çıkarmasına yardımcı olun masaj sonunda.
bebekler için kimyonlu rezene çayı var mamsel oda iyi geliyor.
yani o an hangisi sakinleştirirse onu deneyin gazlı bebek hep emmek ister aç zannetmeyin ben o hataya çok düştüm hep aç sandım emzirdim mama verdim aslında küçücük mideleri var.
kiraz çekirdekli karnına ısıtıp koydum havlu ütüleyip karnına koydum ve sıcak su torbası ılık şekilde ayaklarına çok koydum ayakları karnı sıcak tutmakta rahatlatıyor.
ilaç kullanmayı doktorunuz ile belirleyin..
eğer hiç bir şekilde sakinleşmez ise araba ile de gezdirebilirsiniz dışarda veya kendi arabasına koyun evde gezdirin sabaha kadar çok gezdirdik.
akşamlar geceleri sancısı daha çok artarmış..
birde gaz çıkardı sanıyoruz aslında 10 gün önce emdiği sütteki gaz bile içinde kalabilirmiş.
gazdan dolayı çok çektim çok doktora götürdüm ama en önemlisi sabırlı olmak o ağladıkça sakin kalın çok zor biliyorum ama sakin kalmazsanız sakinleşmiyorlar bunu unutmayın.. birde ışıkları çok açmayın gece loş ortam olsun hep şşşşş şşş sesi yapın kalbinizin üstüne koyun kafasını kokunuzu hep hissetsin bunlar hep sakinleştiren şeyler.. gazlı bebekler düzen severler aynı tonda sesleri aynı saatlerde masaj alt alma duş gibi o nedenle rutinleri bozmayın.
uzun oldu ama inşallah faydasını görürsünüz herhangi birini denediğinizde bol bol sabır diliyorum rabbim zorunuzu kolaylaştırsın 💐