Baskk Anneler uyku düzenine kaçıncı ayda başlanır , özellikle kolik anneleri , kolik atağı başlayınca düzenli bir uyku saati oluşturamıyoruz malesef . Hangi ayda duzen olusuyor?
Emrin Baskk net emzirmeyi birakinca 😁 ben mecburi biraktim hamileymisim 14 aylikti duzene oturmaya basladi kolikti ilkim
Emrin Baskk bende cok sıkıntı cektim cok yol aradim eger bebegine uyku egitimi vermk istiyosn dene her bebek bir degil basarirsin insalh basaramazsnda uyku egitimi veren kisilere basvur 2. Bebegim su an ayagimda uyuyo sunu kafana koy bebek sonucta benim ilk kiizm 2 bucuj yasinda gunduz bi uykusu var gece boyu da uyur sukur bu duzen de emmeyi kestikten sonra yavas yavas oturdu emziriyosan o bebek memeye baglidir sen o cocuktan dort dortluk uyumaskni mi bekliyorsun hangi anne nin bebegi nij uykusu ner düzenli biz buyukleri bile bazen uyku tutmuyo olabiliyo boyle seyler
Baskk Sedefyldrm kac aylik sizinki 😂 duzen ne kadar olustursanda bi hastalansalar duzen falan kalmiyor tabi ama duzen ne zaman oturuyor acaba sonucta bu bizlere bagli hergn ayni saatte uyumalarini saglamak zor gunu gunlerini tutmuyor 😏😂
Baskk Emrin kastettiğim şey uyku saati duzeniydi yani tabikide bebegin simdiden uyku duzeni olmasini beklemiyorum sadece kacinci ayda duzenli uykuya geciş oluyor ne zaman saatler belirleniyor hangi ayda baslamak gerekir uyku duzenini onu sordum 😊
Emrin Baskk eger bebegin kolik olmadaydı ilk ayinda daha cok uyumasina izin vererek uyku uyma suresini uzatabilirdin kolik bebekler genelde memeye anneye bagli oluyo 4. Aydan sonra koliklik bitiyo memeci bebek oluyo kendi kizim oyleydi emerek uyumak isterdim cok yazi okudum bu konu hakkinda denedim ama olmadi taki emmeyi birakana kadar sonra duzene girdi ama ortalama bi bebegin uyku düzeni 1 bucuk yasindan sonra oturmaya basliyo bence bebeklikten cikiyolar yavas yavaş cocukluga giriyolar uyku acikma vs bunlari daha iyi kavriyolar daha iyi belli ediyolar ilk bebegin galiba daha bebeginle buyuyceksn inan allah annelere cok guzel vijdan verms evladina karsi yani hic bisey mukemmel olmaz ama huzurlu mutlu sevgi dolu olabilir 2. Bebegin olursa o zaman daha iyi kiyaslama yaparsn tecrubelenirsin simdi akisina birak ilk cocugun arastir bol bol sor yaz ciz herkes oyle ilk bebekte ama kasma sakin sitrese girme herseyi goze al bebekler kolay buyumuyo yani uykulardan fire zamani
Emrin Baskk bebegin gunde kac saat uyuyup ne zaman uyanip ne zaman uyuyacagina kendi karar veriyo gibi bisey sen takip et bol bol uyutmaya calis berde uyutursan uyut ama uykuya gectigi an yerine yatir uykulari kisa veya uzun olabilir
Sedefyldrm Baskk 12 aylık olacak bi hafta sonra. En basından beri uyku düzeni vardı rutinleriyle birlikte hala da devam ediyoruz o çok önemli.atak diş hastalık vs dönemlerinde düzene bağlı kalınmıyor.,eğitimi denedim 2 kez ataklara gelince bıraktım. Çok şükür uyuma süresi uzadı kendisi karar veriyor artık ne kadar uykuya:)
Baskk Emrin annelik zor meslek gercekten ama onlar icin herseye deger tabiki onlar iyi olsun saglikli olsunlar gelip gecici tek derdimiz uykusuzluk yorgunluk olsun Rabbim baska dert vermesin hicbir anneyide Evladiyla sinamasin Rabbim . 🙏 Tesekkur ederim bilgi icin 🥰❤