ElamDerya Merhaba anneler. Tecrübelerinize dayanarak soruyorum, bebeğime ek gıdaya geçtiğimizden beri genelde yulaf unu ve irmikle beraber meyve keçiboynuzu özü karışımlı mamalar hazırladım kahvaltısına bazen de yumurta vs bunları yiyor fakat öğlen akşam öğünleri için çorba yapıyorum neredeyse bütün çorbaları denedim sevdiremedim yemek istemiyor ne yapacağımı bilmiyorum çorba yerine ne yedirir ki 7 ay 7 günlük? Sizler neler yediriyorsunuz ne tavsiye edersiniz
Denizpoyrazz ElamDerya benim oğlum en çok sehriye çorbasını seviyor canim tel sehriye olan. Bide tarhana içiyor. Başka asla içmiyor.
AslihanElif ElamDerya çorba içmek istemediği zamanlar ıspanağı soteledim kuskuslu makarna yaptım sebzeleri buharda haşlayıp önüne koydum pütürlüye geçmiş oldum sayesinde 🤗
Atamom16 ElamDerya sebze çorbası, tel şehriyeli tarhana, kıyma tadımı yaptıysanız kıymalı tel şehriye çorbası, sebzeli mercimek çorbası 8,5 aylık oğlum 7. Ayından bu yana veriyorum severek yiyor
Melek030 Denizpoyrazz şehriye çorabını nasıl yapiuorsinuz. 7 aylık olmasına 1 hafta var içebilirmi bebeğim acaba
Denizpoyrazz Melek030 tel sehriye zaten çok çabuk pişiyor 5 dk kaynasın hemen pişiyor canim benim oğlum içiyordu o zamanlar ama taneli alıştırdım ben herseyi püre vermiyorum o yüzden kolay yürüyordu bebegin taneye alisiksa yer bence canim. Bir tatlı kaşığı veya yemek kaşığı tereyağı erit çok az salca koy sonra su ekle en son tel sehriyeyi koy bir kez karıştır bırak hamur olmasın. Kaynamaya başladığında tekrar karıştır dibi tutmasın. 5 dk kaynasın kapat. Bu arada ben içine ilik suyu koyuyorum sağlıklı olduğu için buzlugunda kaynatilmis ilik varsa koyabilirsin canim sifa olur bebislere.