Arden19 Oğlum 6 aylık 6 günlük ek gıdaya başladık ama kabız oluyor kayısı püresi veriyorum zeytinyağ içiriyorum masaj yapıyorum 3 gündür zorlanıyo azıcık yapıyo burda yazılar gördüm 10 gün olmadan doktorlar kabızdan saymıyo diye 10 gün beklemek istemiyorum napsam ki mercimek çorbası içer mi ki ne yapmam lazım
F-Betul Arden19 Alerjisi falan yoksa ev yapımı yoğurt kefir gibi şeyler iyi gelir. Ayrıca doktorunuzdan probiyotik isteyebilirsiniz.
Morfrenk Arden19 yulaf pişirin 1 yk üstüne kayısı ezip öyle yedirin, tarhana mideyi çalıştırır, armut suyu, balkabağı, yoğurt
Balkuzucuklarinannesi Arden19 kabak püresi kayisi yedir cnm sabah akşam 1 çay kaşığı saf zeytinyag ver
Arden19 F-Betul probiyotik damla kullanıyorum evde yoğurt da yapıp veriyorum her gün geçmedi bi kere yapıyo 3 gün yapmıyo 🤷♀️
F-Betul Arden19 Anladım, doktora sorup kefir deneyin madem. Ayrıca yulaf ezmesini de pişirip meyvelerle karıştırıp verirseniz de işe yarar ama kabız yapacak şeylerden de uzak durun. Muz, şeftali un türleri nişasta gibi.
Morfrenk Arden19 olur eti lifalif kullanıyorum ben, organikte alan var Kuru haldeyken rondodan çekip un haline getiriyorum sonra kullanıyorum
Arden19 F-Betul aaa şeftali veriyordum 😳 onu vermeyeyim bari yarın aşı günümüz sorarım da teşekkür ederim 🙏🏻
Arden19 Balkuzucuklarinannesi kabak çorbası veriyordum zeytinyağlı şeftali de kabız yaparmış az önce biri dedi ondan mı oldu ki 🤦♀️
Arden19 Balkuzucuklarinannesi kabak havuç çorba yoğurt şeftali armut kaşık maması formül mama tüm hafta verdiklerim buydu 🤷♀️ Her gün yoğurt veriyorum mutlaka zeytinyağ da içiriyorum su da veriyorum 🤷♀️
Morfrenk Arden19 1 yk yulaf koy üstünü geçene kadar su koy, cezvede pişiriyorum ben genelde. Karıştır zaten 2 3 dk da kıvam alıyor sonra tamamdır
Bonnusimo Arden19 mercimek için daha erken canım 8.ayda basladık kızımda kabızdı hep ilk zamanlar daha yeni düzeldi desem yeri 9 aylık