JackDaniels Merhabalar, oğlum 1 yaşında.
Ben tam 6.ayda ek gıdaya başladım, 9.ayda öğünlere tam anlamıyla geçtim.
İlk olarak tadımlar sürecinde püre yapmadan buharda haşlayıp, hafif ezip ben yedirdim, tabii nereden bakarsanız ilk 1.5 ay öğürme sürecimiz oldu, brokoli, karnabahar gibi sebzeleri iyice haşlayıp önüne bırakıyordum, eline alıp biraz yiyordu ama çoğunu döküp saçıyordu tabii, benim biraz soğukkanlı bir yapım vardır, az yedi, niye yemedi, havuç sevmedi, yoğurt yemedi gibi takıntılarım hiç olmadı, yani her şeyi zamanla yiyeceğini zaten biliyordum, bu böyle 9.aya kadar gitti, sonra öğüne başladım, biraz kendi bildiğim yöntemlerim biraz blw derken şimdi oğlum 1 yaşında, önüne bir şey koyunca alıp yiyor, ben verince de yiyor, yani o an ben nasıl istersem her şekilde uyum sağlıyor bana. Buna en büyük etken oğlum doğduğundan beri sofraya oturunca onu da yanımıza koymam, ek gıdaya başlayınca onun öğünleri ile bizimkini aynı saatte denk getirmeye çalıştım, şimdide aynı şekilde devam ettiriyorum, çoğu kez ben yediğimden bir şey anlamıyorum tabii ama oğluma bu durumun çok güzel katkısı olduğunu gördükçe mutlu oluyorum. Henüz çatal bıçak kaşık vs vermiyorum eline ama bazen elimden alıp kendi ağzına götürüyor, bu durumda yine bizimle sürekli sofrada olmasından kaynaklı galiba.
Yani çok kendinizi kasmadan illa blw nin bütün şartlarına uymak zorundayım şartı ile şartlandırmayın kendinizi, her bebeğin isteği, gelişimi farklı, o nasıl istiyorsa ona göre haraket edin, elbet eninde sonunda her şeyi öğreniyorlar 🌸