elvankaraca_
merhaba, 6. Ayını doldurduğu gün patates haşladım suda ilk onu verdim 2 gün sadece tattırdım çay kaşığının yarısı kadar içerisinde bir iki damla zeytinyağı koydum. Sonra havuç ekledim yine suda haşladım çatal ile ezdim ve yine tattırdım 2 gün. Sonrasında soğan ve kabak ekledim suda haşladım blender yaptım ve zeytinyağı ekledim 2 gün verdim ama bu kez 1. Gün 1 çay kaşığı 2. Gün 2 çay kaşığı yedirdin.
Patates havuç soğan ve bezelye( 1 avuç kadar)
suda haşladım blender yaptım 2 çay kaşığı kadar yedirdim içine zeytinyağı 1-2 damla kadar. Şimdi meyve olarak elma ile devam edeceğim. Acele etmeyin ⅔ gün tattırın ilk 20 gün öğü yapmayın zaten tadımlarla o ay geçiyor. Bence ilk sebze ile başlayın çünkü meyve tadını alınca sebzeyi yemek istemiyorlarmış bu arada bazen içine anne sütü de ekledm bir kaç damla kadar ama her zaman değil.
ben süt alerjisi olduğu için. Yoğurt peynir 7-8 aylık olunca başlayacağım.
not: patates ve havucu ilk önce çatalla ezdim blender yapmadım ama o zaman çok öğürme oldu aslında blender yapmayın diyorlar ama bebeği de düşünmek lazım öğürüyor ise onun işini kolaylaştırın zamanla hem katı da yer kendi de beslenir birbirinize zaman tanıyın..