Ozlm_htc Sehertosunn işe başladıgınız tarihten itibaren bebeginizin 1 yasına girdigi güne kadar günde 2 saat süt izniniz var. Bunu nasıl kullanacagınız size kalmıs devlette de özelde de iş vereniniz sizin kullanmak istediginiz saate yasal olarak karısamaz. İş kanunu saat kararını tamamen anneye vermiş. Yani siz ister işe 2 saat gec gidersiniz isterseniz de 2 saat erken çıkarsınız. Yapmanız gereken tek sey kullanmak istediginiz saate karar verip bunu belirten bir dilekçe yazarak iş vereninize vermeniz. Bu 2 saatler sizin maaşınızı da etkilemez tam maaş alırsınız.
glsndmrlp Doğumdan önce sekiz hafta Doğumdan sonra 4 hafta izin oluyor 😊 öğretmemin değilim ama bnde çıktım süt iznine
Ozlm_htc glsndmrlp doğumdan önce 8 dogumdan sonra 8 hafta doğum izni o sürede tamemen raporlu olup hic çalışılmıyor. Hanımefendinin sordugu farklı süt izni günlük 2 saat olarak bebek 1 yasına girene kadar kullanılıyor
Mom678 Ozlm_htc benim bildiğim 6 aya kadar 3 saat 6 aydan sonra 1 yasina kadar 1.5 saat olarak biliyorum ben yoksa degisti mi
Sehertosunn Ozlm_htc teşekkür ederim. Brnim analik iznim temmuzda bitti eylülde dilekce verebilirim herhalde bir sıkıntı olmaz
Ozlm_htc kaymakliekmekkadayifi evet 1 yaşa kadar devam ediyor [bilinmeyen] yoo hic bi problem olmaz [bilinmeyen] yoo hic bi problem olmaz [bilinmeyen] sabit günlük 2 saat yazıyor iş kanununda [bilinmeyen] sabit günlük 2 saat yazıyor iş kanununda
Ozlm_htc Mom678 devlet memurları için gecerli sadece o durum. Özel sektör calısanlarına sabit günde 1.5 saat bende öğretmenim rehabilitasyonda çalısıyorum ve daha gecen ay bitti süt iznim
Ozlm_htc Mom678 ben özel sektörde çalışıyorum hanım efendi de devlet yada özel sektör olarak belirtmemiş ki 4 aylık doğum izni temmuzda bitmiş ve eylülde başlayacakmıs işe yani her türlü 1.5 saat olacak süresi o yüzden detaya girmemistim
Mom678 Ozlm_htc evet temmuzda bitmis ve analik izni bittiginden itibaren 6 aylik suresi var yani 3 saat izni olacak eger arkadasimiz devlette ise
Ozlm_htc Mom678 analık izninin bitimini baz almıyor malesef bebegin doğumundan 6. Ayına kadar 3 saat 1 yaşına kadarda 1.5 saat. İş kanununda yazan şekli bu.
Kaganalis Bu izinler bebek 6 aylik ve 1 yasina gelenenkdr mi yoksa. Izni kullanmaya basladiktan sonra 6 ay ve 1 sene seklindemj hesaplaniuor acaba?
Anayim-ben-ana- Ben de öğretmenim devlette. okulum yarım gün ben de kullanabilir miyim acaba süt izni . Oğlum 6 aylık olacak eylülde
Mom678 Ozlm_htc siz is kanuna bagli olabilirsiniz ama biz 657 devlet memurlari kanuna bagliyiz ve bizin sut iznimiz analik izninin bitiminde baslar ve suresi 6 aydir.. insanlari yanıltmayin lutfen.. is kanunu ile devlet memurlari kanunu ayni sey degil