Sevmmm merhaba, birkaç uyku danışmanıyla görüştüğüm ve aynı dertlerden muzdarip olduğum için size de şöyle bilgi aktarımı yapayım. Umarım işe yarar. Oğlum 6 aylık olmak üzere. Ve doğduğundan beri gece kesintisiz uyur. Yani kesintisiz uyumak derken emmeye uyanır, emer tekrar uyur. Öyle uyanıp da oyun beklemez. Ama zaman zaman gece uykularında uyanmalar çoğalmaya başladığında ben de bu konuda biraz araştırma yapıp, bunu düzeltmek istedim. Şöyle ki artık bebeğiniz 5 aylık. Ve gündüz 5 uyku çok fazla. 5-6 ay için 3 uyku ideal. Uyanıklık süresi de 2-2,5 saat. Eğer gece uykusunu iyi aldıysa ilk uykuya uyandıktan 2 saat 15 dk sonra yatırın. 1,5 saat kadar uyumalı. En az 45 dk en fazla 1,5 saat. Gündüz tek seferde 2 saatlik uyku gece uykusundan çalar. Ardından uyandıktan sonra yine 2 saat 15 dk sonra yatırın. Yine aynı şekilde uyumalı. En fazla 1,5 saat olacak şekilde. Ya da en az 45 dakika. Eğer daha fazla uyumak isterse 1,5 saat sonunda nazikçe uyandırın. Ve en son yine 2 saat 15 dakika sonra uyutun. Bu uykusu sadece 45 dakikalık bir şekerleme uykusu olmalı. Ve bir dahaki uyku yine uyanıklık penceresini aşmadan artık gece uykusu olacak. Gece uykusunu da daha erkene çekmeyi tavsiye ediyorlar. Çünkü akşam uykusu gündüz uykusundan çok daha yararlı bebekler için. Ben denedim bir gecede her şey rayına oturmadı ama 2-3 gün sonra uykular daha düzenliydi. Umarım siz de fayda görürsünüz. ☺️