Merhaba anneler mastit ile başım dertte ev tipi lansinoh makineler mememi boşaltmıyor hastane tipi kiraladım oda tam boşaltmıyor illa eşiminde yardım edip sağması lazım her seferinde artık göğüs uçlarım göğüslerimin kendisi çatladı eşimin bastırarak açmaya çalıştığı yumru yerleri morardı yavrum daha 11 günlük çok küçük gücü yetmiyor boşaltmaya göğüsümü tutmuyorda zaten bende sağıp biberona koyup veriyorum , ama heryer süt gece uyuyamıyorum sabah kalkamıyorum yatak komple süt evde dolaşırken heryer süt nokta nokta göğüs uçlarım yara olduğu için kapatamıyorum da südyen takamıyorum sanki nefesimi kesiyorlar doktora gidip geliyoruz bi inanın eve koşarak çıkıyorum hemen makineye bağlayayım kendimi diye 2 saatte bir sağımdan önce yarım saat sıcak su torbası koyuyorum yarım saat sağım yapıyoruz yarım saatte kanallar kapansın diye (ne mümkün) buz uygulaması yapıyorum yarım saatte bebeğimi besliyorum 2 saat oluyor zaten , sonra dön başa yapıyoruz yemek bile yiyemiyorum psikolojim çok bozuldu çocuğa sütümden ne fayda geçer bilmiyorum çatlaklarımda cabası birini sağarken diğeride akıyor onada el pompası koyuyorum , ve sütüm tazziklide geliyor , sürekli bu uygulamayı yapmamıza rağmen sürekli mastit oluyorum antibiyotik kullananmama rağmen üşüyüp sıtmalanıyorum yavrumu doğru dürüst kucağıma alamıyorum annem olmasa duşa bile giremem sürekli göğüslerimin altında havlu ile dolaşıyorum , havluyuda delip yerlere damlıyorum gece yatarken soluma doğru yatıyorum göğüsümün altına hasta bezi ve havlu koyuyorum süt onu bile delip yatağa geçiyor bebeğim 40 ml alıyor göğüsümden 250 260 ml geliyor kafayı yemek üzereyim , doktora gittim dostinex verdi ama kullanmak istemedim tekrar gittim ilerlemiş mastitin antibiyotik kullan bide dedi kullanıyordum zaten 20 gün daha uzattı başka bi genel cerraha gittim oda dostinex verdi sadece süt verince anne olmuyorsun mama verende anne çocuğunla bir bağ kurmuyorsun bu şekilde psikolojik olarak bitmişsin ve makine sütünü dahada arttıracak sen farkında olmadan makine ile sağarak bünyene bebeğin daha fazla süte ihtiyacı var süt üret diyorsun aslında oda her seferinde daha çok süt üretimi yapıyor dedi. Bebişte mememi almıyor görüşmediğim emzirme danışmanı kalmadı 11 günde 2 kutu lansinoh göğüs kremi bitirdim ama yok gene yara sadece ucuda çatlamıyor göğüsüm komple çatladı bu çatlak nasıl gider bilmiyorum 🤷🏻♀️ Eşimde verilen ilacı almış zorla içirdi çünkü artık acıdan vicdan azabından ağlama krizlerine giriyorum dün akşam içtim ilk kez 2 hafta kullanmam gerekiyormuş vicdanım çok rahatsız kendimi çok kötü hissediyorum ve göğüslerimden hala süt geliyor az az sağım yapmalıyımıyım masitit ilerlemesin diye