Zeyas2 Kızım 36 günlük en başından beri sütüm yetmediği için mama veriyorum ilk başta bebelac gold kullandım gazını alttan çıkarıyordu ama kabızdı sürekli ben masajla vs yaptırıyodum. Ezcane similac önerdi bebelaca göre daha katkısız kabız yapmaz dedi evet kabız degil ama sanki daha çok gaz yaptı gibi sürekli kıvranıyor çıkaramıyorda önceden rahat çıkarıyordu gayet şimdi zar zor aglıyo çıkaracagı zaman önere bilceginiz başka mama varmı ..?
Secil3 Zeyas2 1 haftalık olduk malesef sütüm yok şuan bebelac kullanıyorum şimdilik bi sıkıntı yok hangi marka kullancapımı bilemedim bende
yldrm986 Zeyas2 Aptamil kullan canım,anne sütüne en yakın mama Aptamil... ben de aynı sorunları yaşadım senin gibi,4 aylık şimdi oğlum, sütüm çok az veriyorum hâlâ sagarak ama, mama destekli gidiyoruz.Gelişimi de gayet iyi ,gaz da yapmadı şükür 🙏🏻
EzgiDuru Zeyas2 gazli bebegim vardi uzun sure 3.5 ay kadar similac kullandim arti gaz damlasi . Kabiz degil ama kaka problemi vardi 5-6 gunde bir yapardi ya da ben uyari verirdim . Tavsiyem icerisinde probiyotik ve prebiyotik olan bir mamaya gecmeniz o da sadece evolvia ve hipp combiotic te var . Ben evolvia ya gectim Allahima sukurler olsun kizim artik rahatladi umarim boyle devam eder. Umarim denersiniz ve sizinde derdinize derman olur
Linakaya yldrm986 hip e de en yakın diyorlar similaça da ama aralarında en masumu hip bence aptamil sadece eski bir marka
DeryaDerin yldrm986 kakasını nasıl yapıyor bizde aptamil e geçtik ikinci 900gramlık kutudayz suan ama basladıgmzdan beri üç günde bi yapıyo mamaya alışmıştır da die düşünüyorum ama kaka sorunsalı var 🤭
EzgiDuru yldrm986 anne sutune en uzak mama aptamil aslinda 🤣🤣 en yakini keci sutlu olan mamalar anne sutune en yakin keci sutudur
yldrm986 Linakaya görüşünüze saygı duyarım Ancak ben bebek hemsiresiyim, yıllarca güvenilir marka olduğu için çalıştığım çocuk doktorlarıyla bu markayı kullandık, bilimsel olarak ta güvenilirliği ispatlanmış bir markadır..
yldrm986 DeryaDerin DeryaDerin merhaba canım... bebeğin 0-3 ay arasında ise kaka sorunu çok normal,ancak mama alan bebekte 3 günü geçmesi istenilmez,Anne sütü alan bebeklerde 7 güne kadar normal kabul ediliyor.Bebeginin gelişimi nasıl? Kilo alımı yetersizse mama ile doymuyor miktarı artırılmalı denebilir.Ben oğluma dilue hazırlıyorum yani şöyle,120 de 4 ölçek olması gerekiyor ya 3 ölçek koyuyorum,hem kilo alımını kontrol altında tutup hem de 3 saate bir bu şekilde besleyince kaka sorunu olmuyor.İlk bir ay bizde de oldu gliserin kansuk ile 2 günde bir yaptırdım sonra alıştı.Cocuk doktorun mutlaka beslenme planını hazırlanmalı ve gerekiyorsa fitil ile desteklenmeli.Bu arada bebeğine yapacağın masaj ve bacak hareketleri de barsakları rahatlatıyor.Saglikli günler 😘
yldrm986 EzgiDuru ayrıca anne sütüne en yakın süt keçi sütü değil eşek sütüdür siz de bunu araştırın.. eşek sütlü mama olmadığına göre piyasada formül süt kullanmak gerekir ki benim söylediğim marka güvenilir bir formül süt markasıdır,ben demiyorum dünya diyor...
yldrm986 EzgiDuru komiksiniz,ben zaten bilimsel verilere dayanarak ve açık açık yazmışım, herşeye inanıp manipüle olan sizsiniz,öyle herşeye inanmayın..her doğal denene her iyi denene..ben bizzat bu işi yapıyorum,kötü olsa çocuğuma vermem zaten....
EzgiDuru yldrm986 bende gida sektorundeyim . Eger sizde oyleyseniz anne sutune en yakin sutun keci sutu oldugunu bilirsiniz diye dusunuyorum
Gunesinannesii yldrm986 Bir delil ile kırk alimi yendim, ama kırk delil ile bir cahili yenemedim 👏👏😊 tam sizi anlatıyor inanmak istemeyen inanmaz
EzgiDuru yldrm986 ahahahhaha 🤣 neye gore ya benm yuksek gida muhendisi hocam bunu sut ve sut urunleri dersinde anlatti ve keci sutu allah askina ne esek sutu
Ddd00 Aptamilin bir numarası içerik olarak temiz ama 2 ve 3 numarada bu yok similac ve bebelac bir farkı yok onlarda iyi tabi en iyisi yapılan araştırmalarda da hipp ama maalesef fiyat çok yüksek
Ddd00 Instagram da mühendisinoğlunun araştırmalarına bakabilirsiniz orda içerikleri araştırılmış mamaların ben oraya bakarak alıyorum ilk başta similac aldım 5 aylık olduk bebelac gold a geçtim
yldrm986 Ddd00 onu ben de takip ediyorum güzel ve yararlı şeyler paylaşıyor gerçekten..ama birkaç ay önce baby &me likit emzik biberon temizleyiciyi temiz içerik göstermişti ben de indirimdeydi stok yaptım,geçen ay da yıldızlar listesine almamış kimyasal içerik var yazmış ☹️ Mecbur onları kullanıyorum şimdi almazdım o kadar temiz yazmasa iyiydi....