Skbn01 Kızlar 1 aylık oğlum var,ateşi 1 saattir 37,5 38 seyrediyor kollarının altına ıslak bez kodum alnına koydum biraz düşer gibi oldu sizce neden olur yenidoğan bebekte ateş? 😓
sevgi88 Skbn01 sebebini anlayamadım ama bebeklerde belli bölgelere ıslak pamuk veya benzeri şeyleri önermiyorlar canım onun yerine ateş düşürücü ve ılık bi duş daha iyi olur. Bebeklerin vücutları özellikle kafalı daha sıcak olur yine de en kısa zamanda bi uzmana görünün derim için rahat eder.
Prensannesiii00 Skbn01 yenidoğan bebeklerde 37.5 ateş yüksek ateş sayılır ve hemen acile gidilmelidir evde müdahale edilmeden profilime girerseniz bir kaç gün önce bir anneye yazmıştım oğlum 40 günlük iken menenjit geçirdi 37.5 ateşi vardı büyükler ateş değil bebek bu ateşlencek tabi diye sabaha kadar götürmediler en son kendim çıktım gittim yenidoğan sepsisi(kanda enfeksiyon ve menenjitten yattı hastane de)
Hipatya Skbn01 yenidoğan da 37.5 ateş ciddi ateştir bence bekletmeyin hastaneye götürün keşke ilç vermeseydiniz önerilmiyo (bende o hataya düştüm 2 aylıkken)
Skbn01 Prensannesiii00 kaç gün yattınız hastanede birde kuvezde mi yatırıyorlar? Bize de yatış verdi doktor
Miskokulu2 Bebeğim 2 günlükken ateş oldugunu farkettim ayrıca gece pek emmedi. 37 buçuktı ateşi sabah erkenden gittik. Ama çocugumu 2 ye kadar her saat başı kan şekerine bakıldığında kan alındı. Ayrıcw çok normal dediler. Yenidoğan için bu ateş iyi dediler sabahın 6sında 2 ye kadar bekledik her saat başı baktılar. Yavrum rezil oldu 2 günlükken. Keşke götürmeseydim bilemedim evham yaptık onlarda takip edelim diye beklettiler. Tabi yine götürn içimiz rahat etsin nolur nolmaz ama normal derlerse hiç bekletmeyin orda biz çok rezil olduk
Elmel Skbn01 hastaneye canm yeni dogan döneminde ateş varsa hiç evde bisey yapmadan direk hastaneye gidilir
Elmel Skbn01 eğer sıcak ve kalın giydiydirsen vücudu isinmista olabilir ama yok diyosan ateş-i var hiç bekletme direk hasteneye
Prensannesiii00 Skbn01 10 gün yattık 3 gün kandaki enfeksiyondan 7 gün menenjitten enfeksiyon bölümünde serviste yattık yanımıza başka hasta almadılar yenidoğan olduğu için ben kaldım yanında
Skbn01 Çok teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için,bebeğimin kanında enfeksiyon çıktı kuvöze aldılar. Dua ederseniz sevinirim🙏