Halimehatun 3 yaşına 3 aya yakın bi süre var ben konuşsun diye 4 gözle bekliyorum sanki hiç konuşamıcak herşeye ııııhhhh ııııhhhhh diye bağırarak halledecekmiş gibi. Hep bağırarak yada işaretle hallediyor istediklerini. Konuşması için hangi bölüme gidiliyor. Kreşe vericem sizce önce kreşe gidip bi öyle mi denesem açılır mı acaba dili? Yoksa direkt dr a mı gitsem
Serapveminikleri Halimehatun genelden erkek bebekler erken konuşmaz derler ama bence dr götürün o size ne önerecek o önemli ben 1 yaşında kızımı notolojiye götürdüm sanırım szinde orası
Nilguny Halimehatun kızım 2 yaşında kelimeleri var ama yetersiz bugün cocuk nörolojisine götürdüm oda yetersiz olduğunu ve hemen cocuk oyun evlerine haftada 3 gün gitmemi söyledi tv telefon zaten günde 10 dk kadardı ama o sınırı geçmeyin hatta hiç vermeyin dedi kalan 2 günde yine hep cocuklarla olmasına özen gösterin dedi.
Nisabera09 Halimehatun şahsen benim yeğenimde konuşmuyordu annem tencere kapağında kalan suları biriktirip içirdi şuan şakır şakır konuşuyo izlediği çizgi filmlerden İngilizce de kapmış azcık 😅
DenizSerap Tv izletiyor musunuz ? ve her ifade edişinde anında yapıyor musunuz ? soru sorarak konuşuyor musunuz? çocuk doktorunuz ne dedi?🙄
Halimehatun DenizSerap evet izliyor ama izlyen aynı yaşıtı çatır çatır konuşuyor. Çocuk dr. Konuşur diyor 3 yaşa kadr bekleyelim Dior ama benim içim rahat etmiyor sfır ekran diyor ama malesef onu yapamıyorm yemek yemiyor çok iştahsız yesin diye açıyorm daha 12 kg zar zor geliyor. Yani bilmiyorm parkta falan çocukları çok seviyor sarılmak istiyor onlarla oynamak istiyor duygusal iletişimi gayet iyi gibi. Ama artık anne baba şunu istiyorm bunu sevmiyorm hayır evet vs demesini bekliyorm ☹️
Halimehatun DenizSerap bu arada söylemesi için teşvik ediyor mesels süpürgeyle oyalanmayı çok seviyor feve diyor ona oğlum süpürge de vereyim diyorm yada bunun gibi su de bak bu suu diyorm ama yok yani bazen şu diyor su ya
Denizegeahmet DenizSerap Nisabera09 tencere kapağında kalan suyun ne gibi faydası var çok merak ettim o kadar çaresizim ki her şeyi yaparım
Serapveminikleri Halimehatun Evet.kreş iyi gelecek ama kendi yaşıtı çocuklarla iletişimi olursa faydasını görür
Halimehatun mihrosum Mesela babaa diyor ama genelde seslenmiyor sadece bağırarak sesleniyor bize ıhhh yaparak. Onun harici kedi köpek kuş sesini taklid etmeye çalışıyor gitti yerine tiiii diyor uzatarak bunun gibi ama yok yani genel olarak konuşamıyor
DenizSerap Halimehatun ben de izletiyorum ama izlerken yanında konuşuyorum uyaran eksikliğine sebep oluyor hipnoz olmasına asla izin vermem. Ama konuşun yani izlerken. oğlum23 aylık normal konuşmaya başladı artık bizimle sohbet kıvamına geldi Tv izledi ama devamlı değildi bolca kitap okuyun resimli kitap gösterin anlatın tv izleyerek yedirmek yerine. Her çocuk bir değil maalesef
Halimehatun Nilguny çocuk nörolojisi her hastanede oluyor mu direkt gidebiliyor muyuz yoksa çocuk dr u mu yönlendiriyor
Yorgunanne07 Nilguny kaç kelimeri var yada iki kelimeli k cümlede mi kurmuyor benimde kızım 2 yasinda merak ettim canim
DenizSerap Halimehatun Misal elini uzattığında ne istedin anlamadım söyler misin diyebilirsiniz sizin adını söyleyip vermeniz Ona fırsat vermemek olur
Nilguny Halimehatun kreşe vermeyin henüz erken sizinde yanında olacagınız oyun evlerine götürün dedi 3 ay sonra tekrar gidicez doktora 3. Yaşından önce kreş önermediğini söyledi.
Nilguny Halimehatun ben özelden randevu alıp direk gittim yönlendirmesi gerekmiyor ama devlette yönlendirmesi gerekiyor sanırım.
Sakura-chan Halimehatun biz kreşe verdik 2 yaşındayken konuşması bayağı ilerledi. Kreşin faydası olur. Kreşe vermeyi düşünüyorsanız doktora gerek yok. Çünkü kreşlerde anlaşmalı pedagoglar oluyor . Kreş sizi yönlendirir .
3children1mom Benim de 3 yaş kızım var. 37 aylık diyim. Cocuk doktoru konuşur dedi. Kelimesi hic yok degil sen sorarsan bildiği bir şeyse cevap veriyor. Yoksa konusmuyor. Ingilizce- türkçe karışık … Doktor bize dedi ki heyet rapaoru verirsem Rehabilitasyon merkezine ücretsiz gidersiniz dedi Düşünüyorum da ne alaka ki hic konusmuyor değil yani 🙄 Allah yardımcınız olsun. Inşallah bir an önce konuşur 🤲🏻
Halimehatun DenizSerap aynen öyle çok istiyorum izlemesin ama malesef tamamen kesemiyorm. Tabiki kısıtlıyorm umarım en yakın sürede benim oğlumda konuşur bizimle