Ayberkalim Arkadaşlar merhaba. Göğsümün birinin neredeyse 3 te 1 i sertleşti ve inanılmaz bir ağrı var elimi atamıyorum. Masaj falan yaptım ama etkili olmadı. Mastit olupta atlatanlar tecrübelerini yazabilir mi acaba?
Bussrraa Ayberkalim duşa girip sıcak suyla masaj yapın sonra çıkınca emzirin yada sağın bol bol. Ben çok sık yaşıyorum hem emzirip hem sağıyorum genelde gündüz oluyo akşam geçmiş oluyo. Bir de parol içebilirsiniz benim çok ağrım oluyo iyi geliyo
Mora Ayberkalim sıcak su ile masaj bol emzirme ve sonra sağmak bunun için elektrikli sağma makinesi aldım çok etkili olmuştu yoksa ateşi ağrısı mahvediyor insanı geçmiş olsun
Betuledem Ayberkalim ben de bu hafta ilk kez oldum, önce duşa girdim duşta biraz sütüm aktı, sonra inanılmaz bir üşüme yaşadım. Parol kullandım. Ağrıyan göğsüme sıcak bez koyup biraz daha sağdım. O göğsümü zorla da olsa emzirdim.
Kzvural2542 Ayberkalim bende de öyle kızarıklık ve sertleşme oldu masajla gecmedi Dr gittim biraz geç kalmışım tabi apse yapmış ameliyat ddi Dr kesi atıp iltihabi boşaltıyor ben ameliyat olmadım kendiliğinden patladi çok kötü oldu eğer masajla geçmiyorsa gec kalmadan Dr gidin derim agumentin ve parol veriyo aynı zamanda da sağım ve masaj la geciyo
Elifkpzbyrm Ayberkalim evet bende üşüme titreme halsizlik vücut ağrısı ateş oldu parol içtim sıcak duş yaptım göğsüme masaj yaptım sonra acile gittik doktor parol içmekle iyi yapmışsın dedi hastanede masaj sıcak su torbası sağma yaptılar. Eve gelince bende sürekli yaptım bol bol emzirdim ancak öyle geçiyor
Ayberkalim Kzvural2542 masaj ve sağım kar etmiyor randevu bulamadım yarın için yinede gidecem ama sizinki nasıl patladı peki?
Kzvural2542 Ayberkalim gecikmeyin derim allah düşmanıma vermesin çok kötü bisey önce bi tane Dr gittim küçük apse vardi ne ilac verdi ne bisey sonra başka bi Dr gittim ddi apse yapmış ameliyat sart ya da kendiliğinden patlar oda kontrolsüz patlar ddi 2.dr gittiğimde gec kalmıştım apse baya artmıştı bayram sonu kadar bekleyeyim patlarsa patlar patlamazsa ameliyat olurum diye düşünüyodum oda kendiliğinden patladi önce üstündeki deri soyuldu sonra tekrar bi deri daha kalkti bi gun sağım yaparken iltihap aktı baya bi sonra yara açıldı ceviz kadar hergun pansuman yapıyorum kantoron yagi sürüyorum sukur kapanıyo küçük bi yara kaldi sadece
Ayberkalim Kzvural2542 gögüs ucumun yarısı bile sert oldu ve bir gün içinde bu seviyeye geldi. Sizin sürecinizde çok zor olmuş geçmiş olsun tekrardan
Hasretkoc Ayberkalim yaklasık 4 kere mastıt oldum ilkinde aşırı çektim ates halsızlık vs ılık duş alıp göğsüne masaj yap sonra bebeğını emzir ama tuzlu oldugu ıcın emmek istemeyebilir o yuzden sağmalısın yoksa asla duzelmez memeyi boşaltman lazım
Ayberkalim Hasretkoc boşaltıyorum ama bir işe yaramıyor bir kere daha olmuştu hemen düzelmişti. Şimdiki daha kötü😔
Elf1s1l Kzvural2542 ahh sizi en iyi ben anlarım galiba ☺️ Benmde aynı çok fena oldu o sıra kızım hasta oldu ve kendimi onutup onunla ilgilendim geç kalmışım…gece acile gittim genel cerrahiye yönlendirdiler acil. Orda gögsüme kesi atıp içerdeki iltihapı boşalttılar inanın küçük bi su şişesi rahat dolardı gelen iltihaptan…evet uyuşturmadan yapıldığı için acı oluyor ama sonrasındaki rahatlama gibisi yok… bi hafta kadar pansumanla kapandı yaram. Çok geç kalmadan gidin ve gösterin sizde sıra alamıyorsanız acilden gidin be antibiyotik için geç değilse ilaçla halletmeye çalışın
Elifkpzbyrm Ayberkalim büyük geçmiş olsun hemen müdehale etmelisiniz. sıcak su torbası koyun sıcak duş yapın zeytinyağı ile ağrıyan memeye mastit masajı yapıp sütünüzü sağın ve o göğsünüzden bol bol emzirin bende yaşadım bol masaj bol emzirme ile geçiyor. Parol içebilirsin demişti doktorum içmiştim. Ben hastanelik oldum zor bir süreç hızlıca masaj kompres sağma emzirme bunlar lazım. Bir hafta filan sürmüştü. Geçiyor ama hemen işe koyulmalısınız. Bu arada masaj çok canınızı acıtabilir sakın vazgeçmeyin