Ez-gi Hangi yiyecekler bebeklerde gaz yapıyor anneler yardımcı olurmusunuz ? 28günlük kızım çok fazla gazı var neleri yememeliyim
Doga_24 Ez-gi özellikle baklagil grubu gaz yapıyor mercimek , fasulye , nohut gibi lahana da çok gaz yapıyor diyorlar kimyon kullanabilirsin yemeklerinde rezene çayı iç bol bol yemeklerden sonra bi an önce geçer sıkıntınız insallah düzelir bebişiniz 😌
Ezgi01 Ez-gi benim kizim 4 aylik oldu bugun.gaz hep vardi yemeklere kimyon doldurdum.kahve cay bile tuketmedim.biraz azaldi gibiydi ama 3.ayda mamaya basladik tepetaklak oldik basa sardik.en iyi masaj gleiyo bebege bide ben kendine kimyon cayi yapinca onada hemen bi cay kasigi veriyordum ilitip oda ise yariyordu.sifa versin ins bebislere
Ez-gi Doga_24 rezene içiyordum ama bıraktım bazen çok ıyı çıkarıyor bazen ağlamaktan morarıyor gaz çıkarınca rahatlıyor
Ez-gi Ezgi01 bebeğim daha 1aylık kimyon çayı verebilirmiyim bir kaç kez rezene içirdim ama alıştırmak istemiyorum
Ezgi01 Ez-gi valla bilemedimlki benimki 2 ayi gecmisti verdigimde.sen en guzeli masaj yap havalarda sicak alt acmaya yatir eline biraz zeytinyagi veya bebeyagi masaj yap yuzustu yatirip popsuna sirtina yap.ben kizimi yuzustu yatirip masajla uyututdum ama surekli yaninda durmak lazim o sekildede gozumu ayirmazdim uyanana kadar yuzustu nefes alamaz die.ama hersey onlar icin
egelsenkonuss Ez-gi kendiniz için bence bebeğe vermeyin ben gaz yapan bişey yesem içiyorum rezene ayrıca bebeği sakinleştirir
Sareeninannesi Ez-gi ahh canım gaz problemi 5 ay 22 gün oldu hala devam ediyor şu an uyudu ve kıvranıyor sabaha kdr beşik sallıyorum bazen okdr ağlıyoki kucağıma alıp alttan gazını çıkarmasına yardımcı oluyorum geri yatıyor süt yapan ama bi okdrda gaz yapan yiyecekleri yemeyi kestim sütüm azaldı farkettim sonra yemeye başladım sütüm çok geldi bebeğim doğru düzgün emmedi çünkü çoktan. Mama vermiştim bile 3 ay tek anne sütü aldı sonra meme mama gittik 5. Ayda bıraktı tamamen sütüm çekildi Ztn şu an bile antikolik mama yiyo gaz maması kolayda bulunmuyo ona rağmen aşırı gazlı kimyonu kaynatıp içtiğimde oldu hiç faydası olmadı bebek gazlıysa gazı geçene kdr o işkence çekilcek maalesef gaz oluyo diye süt yapan şeyleri yemekten vazgeçmeyin 2 saatte bir emzirn kafasını dik tutarak yapınki gazı fazla olmasın 10 dk da bir gazını çıkartmayı aman sakın ihmal etmeyin gaz çıkmazsa bağırsaklara iner orda sıkışır sonuç krize giren çatlarcasına ağlayan bir bebek elde edersiniz ben bu tavsiyeler uydum çok sonradan tabi ama iş işten geçmişti siz daha yolun başındasınız bebeğiniz gazlı ise dik pozisyonda emzirin
Ez-gi Sareeninannesi sizene kadar teşekkür etsem az çoookkk saolun cok teşekkür ederım dedıklerınızı yapıcam
Ez-gi Ezgi01 bebeğim cok zayıf 2800 gazını almak ıcın omzuma bile zor alıyorum yuz ustu elımde bile tutamıyorum yere yatıramam ama masajı denıycem
Sareeninannesi plakayerli süt süt ürünleri mercimek çorbası yeşil yapraklı sebzeler yeşil soğan dereotu bulgur bunların hepsi gayet süt yapan şeyler ben o onları bıraktım ama azaldı ne yersenin yiyin illaki gazı oluyo
plakayerli Sareeninannesi süt olmasını tercih ederim açıkçası. Gaz sancısı her halükarda oluyor. Ben doğumdan beri 2 aydır mercimek çorbası içmiyordum artık içeceğim o halde sütüm çoğalırsa çook sevinirim :)
Sareeninannesi plakayerli kesmeyin yiyin düzenli yiyin öğün atlamayın kendinizi asla aç bırakmayın yumurta peynir süt yoğurt bol bol tüketin tavuk çorbası ve et çorbasınon kemikle beraber kaynatıp terbiye edip çorba yapıyodum aşırı faydasını gördüm hepsinin her öğün dereotunu eksik etmedim göğsüm dolup taşardı ama beebğim emmedi pek maalesef sütünüz bol olsn inşallah🌸
Ez-gi egelsenkonuss alışsım ıstemedım kendı basına yapsın dedım ama dun geceden berı kıvranıyor 1sat once rezene içirdim birkac damla gaz çıkarıp uyudu