Kdry Merhaba kızlar, ek gıdaya yeni basladık. Yoğurt, patates, bal kabağı, havuç şeklinde üç gün kuralına göre gttim. Çok sükür hepsini sevdi. Şimdi nasıl ilerleyeceğim kaç öğün neler vermeliyim. Yardımcı olur musunuz
Deletedmom115 Kdry tadımlar bittiyse şimdi karıştırıp verebilirsin mesela patatesle havucu yada kabakla patatesi gibi. Bebeğin kaç aylık bilmiyorum eğer 6. Ayın ortalarında yada sonundaysa kahvaltıya geçebilirsin. Kalkınca kahvaltı sonrasında istersen bir öğün ver istersen bir ara ve bir ana öğün ver. Ama miktarı az tut daha yeni başlıyor çünkü.
Glitter Kdry kahvalti icin erken. Once tadimlarim bitmesi gerekiyor bu da ortalama 7.5 aya denk gelir. Sonra kahvaltiya gecilir. Yumurta tadimi ve sonrasinda meyve tadimlari yapabilirsiniz ayina ve mevsime uygun olarak
Birgaripanne Kdry Ben de sizin gibi yoğurt, havuç, patates, balkabağı bir de bezelye verdim 3 gün kuralıyla. Şimdi kahvaltıda yumurtayı 3 gün kuralıyla verdim. Artık sabahları gün aşırı yumurta öğleden sonra sebze tadımlıklarına devam ediyorum. Bugün zamanı geçmeden pırasa vereceğim. İlk gün sade sebze 2. Gün sebzeyi çorba gibi yapıyorum. 3. Gün karıştırıyorum. Mesela 3. Gün denediğim patatesle ve havuçla karıştırıp çorba yapacağım. Doktorumuz bize böyle önerdi. Onun dediği şekilde ilerliyorum.
DefneRana3881 Deletedmom115 neden karıştırarak veriyoruz biliyormusunuz? Ben tadımları bitirdim ancak peyniri yoğurdu yumurtayı ayrı ayrı veriyorum illa karıştrmak mı lazım acabaki
Furkansmomy Deletedmom115 biz 7 aylıgız yanlıs hatırlamıyosam siz de 10 aylıktınız? Ben sebze pürelerini filan fazla vermedm sevmedi yemiyo onun dısında neler verebilirim? yogurt muhallebi kabak patates havuc corbası yogurtlu corba veriyorumbide kahvaltı
Deletedmom115 Kdry Labne pekmez yumurta sarısı yada karışık yapabilirsin yumurta sarısıyla başka şeyler karıştırabilirsin.
Kdry Glitter ben meyvelerle devam edeyim. Yumurta sarısı bana da erken geldi😕 Sonrasında corba falan mı yapacağım kaç öğün vereyim🌸
Deletedmom115 DefneRana3881 Hayir tabii tek yerse tek vermen daha iyi elbette ama zor gelebilir o yüzden dedim.
Glitter Kdry sarisi icin erken degil cunku yiyrcegi tadimlik. 9 aya kadar doymak icin yemezmis bebekler. Biz ek gidaya baslamadik ama deli gibi arastiriyorum. Tadimlari gunde bir kez yapmalisiniz. Geri kalan zamanda emiyorsa emecek ya da formulle besliyorsaniz ona devam edecek
DefneRana3881 Kdry benim kızım 6 ay 10 günlük ben verdim yumurta 3.günü bugün yumurtada erken değil bencede
Deletedmom115 Furkansmomy Bal kabağı denedin mi genelde tadı tatlı olur çorbalardan verebilirsin vermediyse tarhana tel şehriye gibi
Furkansmomy Deletedmom115 evet balkabagını hem haşlayıp verdim hem corbasını yaptım ama gecti artk balkabagı var mıdır ki
DefneRana3881 Deletedmom115 herkes karıştr diyor da bir anlamadm nedenini ondan sordm teşekkür ederim tek tek yiyor yumurtayı meyveyi falan sadece yoğurt tek yemiyo ona alternatif bişeyler karıştırıyorm
DefneRana3881 Kdry maşallah kuzuya 🧿 yoğurt patates havuç kabak balkabağı yumurta muz elma yedirdim bugünde labne peynir vereceğim inşallah siz neler yaptınız
Deletedmom115 DefneRana3881 Tamam çok güzel o herkes şundan diyor genelde bebekleri tek yemeyi sevmediği için yumurtayı peynirle yoğurtla karıştırıyorlar senin bebeğin yiyorsa daha iyi elbette böyle devam edebilirsin
Kdry DefneRana3881 tesekkur ederiz🧿 Bende yoğurt patates havuç balkabağı havuç verdim. Bugün de yeşil kabağı püre yapacağım. Daha meyvelere gecemedik🤩
DefneRana3881 Kdry benimkide meyveleri sevmedi 😔 elma muz ve yoğurttan hiç hoşlanmadı napacam bilmiyorum yoğurda pekmez koydum yine yemiyor öğleden sonra peynir verecem labne bakalm inşallah yer