Eliffffffffffff Hero baby nin minik kavanozlarında yoğurt mayalıyorum. Kaç saatte mayalanır?? Sarıp koyuyorum dışarı.
zeynepela2 Eliffffffffffff normal mayaladığımda 4 saat bekletiyorum sonra dolaba koyuyorum küçük içinde okadar olabilir
senamiray Eliffffffffffff bugün öğlen yaptıysam yarın sabaha kadar oda sıcaklığında duruyor sabah dolaba koyuyorum
Sukursebebiii Eliffffffffffff havalar cok socak oldugundan 4-5 saat oda sicakliginda durmasi yeterli olur genelde yine de kontrol edersiniz. Sonra buzdolabinda 12 saat durursa iyi olur 🤗 ben de bunu dusunup hero baby nin kavanozlarindan aldim ogluma yogurt yaomak icin ne kadar maya koyuyorsunuz acaba? Ben genelde hem yigurt mayasi hem probiyotik toz kullaniyorum da
Eliffffffffffff [silindi] 2,3 çay kaşığı koyuyorum. Yoğurt katıysa 2 çay kaşığı, suluysa 3 çay kaşığı koyuyorum
Eliffffffffffff Sukursebebiii Ben yoğurdum katıysa 2 çay kaşığı, suluysa 3 çay kaşığı koyuyorum yeterli oluyor. Bu zamana kadar hep yaptım oldu ama şimdi az önce kontrol ettim mayalanmamış hala süt tadı geliyordu. 5 saattir bekliyor daha fazla gerekiyor demek ki :)
Sukursebebiii Eliffffffffffff aslinda eve gore de degidiyor bilemiyorum ben 1 lt lik kavanozlara yapiyorum 5 saat yeterli oluyor ondan oyle dedim ama bilemiyorum tabi 😊 tamamdir insallah ben de oyle deneyeyim 😊