[silindi] merhabalar, size bu hipotoni ile ilgili sayfalarca yazi yazabilirim :) ilk once lutfen icinizi ferah tutun hipotoni bir hastalik degil, bi ozellik diyelim. 3 yasinda oglum, cok gec oturdu 10 aylik falandi yanlis hatirlamiyorsam. 14 aylik olana kadar asla ayaklarinin ustune basmadi ve 20 aylik yurudi 😊 cok zor sureclerden gectik, tek cocuk zaten ben de acemi bir anneyim goturmedigim doktor kalmadi. Cok esnek bir bebekti hala cok esnek. Cuval gibi kendini birakiverirdi kucagimda. Yurumeden takla atmaya baslamisti 😊 doktorlar net konusmadilar hicbir zaman kas hastaligi olabilir dediler, genetik teste kadar yaptirdim bir sey cikmadi. Ne norologlar ne profosorler gordu. Tum testleri tertemiz cikti. Simdi 3 yasinda ve nerdeyse 2 yasinda yurumesine ragmen durduramiyoruz, firtina gibi bisiklet suruyor , deli gibi scooter suruyor.
Yani bu konu beni cok yipratti, maalesef doktorlar olabilecek en kotu seyi soyluyorlar. Test sonuclari cikinca bakiyorsunuz ki hicbir sey yokmus aslinda . Caninizi sikmayin ben bir sey olduguni dusunmuyorum. Ciddi bir durum olsa farkli seyler de eslik ederdi. Daha kucuk zaten test de yaptirmissiniz yapilabilecek her sey yapilmis zaten . Tum postlara yazmaya calisiyorum aslinda yurumeyle ilgili olsun gevseklikle ilgili olsun. Zamaninda ben de cok post acmistim , rekor benim oglanda benimkinden gec yuruyeni gormedim🙈