Anneler merhaba
Benim 5 ay 15 gunluk kizim var, uyku olayininda bu aylarda zorlananlar oldugunu gordugum icin bizim duzenimizi size de anlatmak istiyorum belki isinize yarar.
Sabah 6 ve ya 7 de uyaniyoruz gece uykusundan. Uyandigimiz saate gore 9 - 9.30 arasi tekrar uykuya yatiyoruz. Bu uykuya kendi yatagimda ikimizde yatar pozisyondayken emzirerek geciyoruz. Ben de onunla birkikte uyuyorum ve 2 bucuk saat uyuyoruz. Ben bazen 1 saat uyuyorum kalkiyorum ama o uyumaya sevam ediyo. Isin sirri bielikte uyumakta. Ayni uykuyu kucagimda uyutup yatirdigimda sadece 1 saat uyuyor. Uyanma saati 11 - 11.30 gibi oluyor. Bir sonraki uyku 14 - 14.30 arasi. Bu uykuya aktivite saatinden ve emekleme calismalarindan gectigimiz icin cook yorgun oluyor ve kucagimda uyuyakalarak geciyor. Burda da isin sirri bebegi cok yormakta. Jimnastik, algi oyunlari, zeka kartlari ve tummy time. Bu uykuyu biraz keyfi uyuyor bazen 1 bazen 1.30 saat suruyor. Sonraki uyku gece uykusuna gevmeden onceki son uyku. Bunu olabildigince gec yapiyoruz 15.30 - 16.00 gibi uyandigini varsayarak bi sonraki uyku saati 18 - 18.30 oluyor. Bazen 19.00u buldugu oluyor. Bu uykunun sirri kacta yatarsa yatsin 45 dk dan fazla uyutmuyorum. Uyandiriyorum. Babasi gelmis oluyor ve onlarin 1 saat oyun benim dinlenme vaktim. Bazen uzayip kisaliyor. Saat 20 - 20.30 arasi hic sasmaz banyo vakti. Banyo sonrasi tum vucuda masaj, damlalar vs kapanis. 20.45 - 21.00 uykuya gecis. Dalmasi 15 dkdan fazla surmuyor.
Uyumamak icin direndigi gunlerde mutfakta davlumbaz altinda uyutuyorum, sallamiyorum.
Emzirerek destekli uyutuyorum hic uyutamayan annelere tavsiye amacli yazdim, bebeginizle gunduz uykusunu uzun uyumak hem size cok cook iyi geliyo, hem de bebek gun icinde aktif ogrenmeye acik ve huzurlu oluyor.
Uykuya gecislerde bebegim nasil istiyosa oyle ilerliyorum ben. Su an destekli uyumak istiyor ama yaklasik 1-2 ay sonra buna ihtiyaci kalicagini sanmiyorum, cunku aktivite saatinden sonra bazen ana kucaginda uyuklarken buluyorum. Sanirim boyle boyle destegide kesmeme hazir olucak. Benim uyku rutininde en dikkat ettigim sey kesinlikle saatler. Her gun ayni saatte ayni rutinle uyku uyuyor 4. Aydan beri. Esnedigi saatler bile ayni gercekten. Hem siz hayatini, kolaylassin hem de cocugunuz guzurlu olsun istiyosaniz uyku isini birbiriniz icin eziyet haline getirmeyin. Bebisle inatlasmayin. Uyuyacak gibi degilse uyku sinyali vermiyosa [esneme, yuzunun kizarmasi, gozlerini kasima] zorlamayin. Yormaya ve sakinlestirmeye calisin boylelikle hem siz sakin kalicaksiniz hem de guven duygusu olusturucaksiniz.
Insallah faydasi dokunur 🌸🌸