Husnaisbara1 Merhaba arkadaşlar burda yeniyim bi sorum olucak size 2aylık bebeğim var ve yaklaşık 1haftadır kaka yapmıyor ne yapabilirim böyle bi durumla karşılaşan oldu mu?
Lenagazel Husnaisbara1 Ikınması var mı ? Eğer varsa zeytinyağı içirin bi çay kaşığı. Oda fayda etmezse probiyotik içeren D vitaminli bağırsak düzenleyici var onu kullanın
Feyza5454 Husnaisbara1 makat çevresine zeytinyağı sürebilirsiniz oda yumuşatıyor çok az zeytinyağı içirebilirsiniz anne sütü alıyorsa 10 günü geçmemek şartıyla kaka yapmaması normalmiş benim bebeğimde 5 veya 6 günde bir yapıyor ıkınma gibi hiçbir sorunumuz yok
Melikeeeecansuu Husnaisbara1 doktor anne sutu alıyorsa 10gun yapmayabılır dedı. Gotursen de bırsey yapmıyırlar benım oglumda 5cı gun yaptı 2aylık doktor dedı bagırsakları yerıne oturduqu ıcın artık 2 3gunde belkı daha fazla surede yapacak dedı. Zeytın yag ıcır bı cay kasıqı yapmazsa eger yapası yoktur olmadı hastaneye gotur lavma yaptır varsa zaten ıcınde yapamadıqı kesın yapar. Yüz üstü yatır bacagına oylede yapıyorlar gaz felan cıkarıyorlar
laylalom Husnaisbara1 Benim kızımda 8 bazen 10 günü bulurdu. Her hangi bir ıkınma olmazdı bazı zamanlarda. Bir keresinde rahatsız olduğunu farkettim 9 gün olmuştu götürdüm acile lagma yaptılar. Ama çocuk doktorumuzla konuşunca anne sütü aldığı için 10 u bulması normal dedi. Ben bu süreçte bir kaşık zeytinyağı bir kaşık da sütümü karıştırıp ıçirdim. Gayet faydalı oldu.
Husnaisbara1 Teşekkür ederim cevabınız icin evet bazen ıkınma oluyo bıraz önce hemşireyle konuştum kabızlık dedı ve çocuk doktoruna götürmemi söyledi ama int araştırdım normal denılıyo kafam karıştı ama dedıgınızı uygulıcam
Husnaisbara1 Feyza5454 evet anne sütü alıyor sadece etradımdakı ınsanlarda normal bı durum olduğunu etine veriyor yanı kilo aldığı icin kaka yapmıyor diyorlar ama yinede endişeliyim doktora mı götürsem
Selin0404 Husnaisbara1 canım bizdede aynı sorum oldu doktorum sütten kiloyu kendisine aldığı için kaka yapmadığını 10 günü geçerse getir dedi. Ben bazen bir çay kaşığı rezene veriyorum o zaman daha kolay yapıyor veya bol egzersız ve zeytınyagı
Husnaisbara1 Melikeeeecansuu canım gazını çıkartıyor onda bı sorun yok gonunurde de bı şey yok gıbı yanı rahatsız olmuyor bu durumdan ama 10gün olucak nerdeyse korktum bıraz ama desıgınız gıbı zeytınyagı ıcırıcem umarım faydalı olur
Husnaisbara1 Selin0404 canım bende egzersiz yaptırıyorum her sabah duş aldırırken karnını falan ovuyorum bisiklet hareketi yaptırıyorum bacaklarını karnına doğru iteklıyorum gazını falan çıkartıyor herhangi bı sorun yok görünürde ama kakasını yapmıyor nerdeyse 10 gün olucak korkuyorum bişey olur dıye doktora götürmeli mıyım sızce?
Melikeeeecansuu Husnaisbara1 ınsallah korkmayın benım oglumda gazını cıkarıyor yapmuyordu buqun yarın yapar anne sutumu alıyor sadece
Husnaisbara1 Selin0404 aynen en ıyısı bı götüreyim saçma gelicek belkı ama göbeği çatlar dıye korkuyorum