Masal_1 Hanımlar merhaba , 15 günlük bebeğim var. İlk 8 gün kundak yaptım ama havalar sıcak olduğu için artık yapmama kararı almıştım. Fakat birde size sormak istedim. Sizce kundak yapılmalı mı ?
asell03 Masal_1 üsütünü zaten örtüyorsunuz sıkı olmadan yapmaya devam edin üstpnü örtmessiniz çok sıçrıyorlar benim kızım istemedi maksimum 15gün durdu kundakta 🥲
yeni4747 Masal_1 biz 2.5 ay yaptık sonra yavaştan önce gündüz uykusunda bıraktık sonra gece şimdi eliyle yüzüne carpsada bir cirpida uyanmiyor ama yenidoganda zor olabilir uyutmak gene de denemelisiniz
Belciminannesi Masal_1 ben 1 ay sürekli kundak yaptım sonra sonra istemedi diye bıraktım ama o zamanda kollarının üstüne gelecek şekilde örtüyordum battaniyeyi ağır olsunda korkutmasın kendini diye ( kolları hep yukarıda yanlardan oluyordu) müslin örtüylede kundak yapabilirsin eğer ki kundak yapmandan rahatsız değilse bebeğin devam et bence yada benim gibi kollarını biraz bir şeyle baskıla
Masal_1 asell03 yeni yeni gaz sancılarımız başladı 🥲 dün yapayım bi dedim kolunu çıkarana kadar akla karayı seçti. Şimdi eziyette etmek istemiyorum. En azından dalana kadar dediğinizi yapmak daha mantıklı.
Masal_1 berenduha 8 gün zar zor yaptık bizde. Ama şuan maalesef yapamıyorum hem yaygarayı basıyor. Hemde kolunu çıkarana kadar akla karayı seçiyor 😂
Masal_1 yeni4747 bir kaç gündür bu saatlerde biraz fazla irkiliyor. Çok sıkı değilde belki biraz daha serbest bırakarak yapabilirim.
Masal_1 Belciminannesi kundak yapınca çok huysuz oluyor maalesef. Bu gece müslinle daha salaş bırakarak yapacağım. Bakalım nasıl olacak.
Masal_1 Ozge04858 kolları gibi bacaklarıda sıkı sarılsa belki ama bacaklarını serbest bırakıyoruz biz. Bilemedim ama .
changeyourlife Ozge04858 zaten eskiler sıkı sıkı sarıyorlar o da kalça çıkıklığına sebep oluyor bence hiç alakası yok kundakla bacak eğriliğinin
Belciminannesi Masal_1 zaten yarım kundak yapıyoruz değil mi sende öyle yapıyorsun ayakları serbest kalsa kendini belki kundakta sıkmaz
changeyourlife Masal_1 benim kızımda hiç sevmedi kundağı doğduğunda kayınvalidem bir hafta falan yaptı ama zaten zararlı bacaklarını bağlarsanız nasıl uyumaya alışırsa öyle gidiyor bırakabilirsiniz kundağı havalar zaten çok sıcak
Miskokulu2 İlk 20 gün yaptırmadı hiç. Sonra uyuduğu zaman sardım müslinle rahat ettik ikimizde 2 aylık olduk hala sarıyorum ama sadece o uyurken yoksa asla saramıyoruz, 🤭