Herkese iyigeceler 🌸 Açıkcası nerden başlasam bilemiyorum. Oğlum 26 aylık olmak üzere ( bir hafta sonra ) Ve hala ısırmayı, çiğnemeyi bilmiyor. Ne yerse yesin direk yutuyor. Ek gıdaya geçtiğimizden beri sürekli blendır yapmadım, çatallada ezdim, rendeleyerekde yaptım, pankek, kek gibi besinleri eline de verdim hep. Makarna, pilav, bulgur gibi şeyleri ilk kez 18 aylıkken yedi kabul etti öncesinde her verdiğimde öğürüp kusuyodu asla yemezdi. Doktorumuzda zorlama hazır olunca yer derdi hep ama ara ara hep teklif ettim. Şuan yiyor ama çiğnemeden yutuyor. Eline sürekli bişeyler ister büskivi, poğaça, meyve gibi ama dondurma yalar gibi yalıyor, asla ısırmaz. Önüne çitosun cipslerinden koyuyorum yumuşak belki ısırmayı öğrenir die evet ısırır gibi yapıyor ama gerisi yok. Bu arada çok doktora gittik, doktorda değiştirdim eline ver, önüne koy, alışır. Başka bişey dedikleri yok. Herşeyi yiyor diyemem ama sebze çok sever mesela. Yaparken ya rendelerim yada minik minik doğrarım. Dolma çok sever, bulgur pilavı. Ama mesela köfte yemez direk öğürür yada krep gibi. Sakız denedim asla ağzına almıyor öğürüp atıyor. Yani napıcamı bilemiyorum artık. Bu şekilde olup şöyle çözüm bulduk diyen anneler varsa fikirlere açığım.