Bykozn Kizima 6 günümüz bugün 3 gün kuraliyla ek gıdaya başlattım ama midesini bulandırıyor ne yapa bilirim nelerle başladınız ek gıdaya
Lalince Bykozn 6 aylık kızım dün başkadık doktor meyve ile başlamamızı söyledi ( elma - armut- ananas- havuç - bunların rendelenmiş hali 1 aylık liste verdi bu meyve öğünü sabah aç 1 hafta 2. Hafta sabah meyve öğleden sonra sebze ( patates kabak havuç buharda yapılacak 3. Hafta bunlara günlük yapılan yoğurt eklendi.
Bykozn ikizbabymom yoğurtla başladım ilk gün 3 çay kaşığı ikinci gün 4 çay kaşığı üçüncü gün 5 kaşık vermeye çalıştım zorla daha sonra patates püresi verdim patates püresini asla ağzına aldığı an midesini çok bulandırıyor bende patatesle yoğurdu Karistirdim az birşey öyle yedi ama gene öyle istekli değil verdiğim bir şeyi 3 gün şeklinde veroyirum yoğurttan artık Emin olduğum icin tadı biraz olsun düzelsin diye yoğurtla karıştırmayı tercih ettim bazı insanlar meyve pureleriyle başlatmış öyle söylediler ama ben sebzeyle başlatmayı tercih ettim çünkü ilk tatlı şeylere alisirsa bu sefer sebze asla istemeyecek
Bykozn ikizbabymom birde benim kizim daha 5 ayına girmedi emmedigi için erken başladık ve bu ayda vere bileceğim şeyler kısıtlı açıkçası araştırıp vermeye çalışıyorum
ikizbabymom Bykozn ek gıdaya erken başlatan doktorlar var emme ya da kilo problemi varsa verdiğiniz miktar önemli
DoganurcaN Benimki emiyo biz 5 buçuk aylık olduk Allah ne verdiyse tattırıyorum gün beş gün dinlemeden valla alerjik şeyler harici, sebze meyve yoğurt pekmez herşeyden tattırdım geç başliyinca sevmeyebiliyolarmış ondan şimdi ne görse anlıyo istiyo
Seda19 DoganurcaN bizimki de beş buçuk aylık bende sadece diline değdiriyorum tadını alsın diye şapur şupur yalıyor çığlık atıyor tekrar vereyim diye 🙉 ayıptır demesi köfte ekmek yedik akşam eşimde kızımı mama sandalyesine koyduk ağzını açıp bize bakıyor biz ağzımıza götüreceğimiz zaman oda ağzını açıyor köfte yediremem dedim ama çatalı ayrana batırıp diline değdirdim öyle mutlu oluyor ki sanki dürüm yedirdik 😂
DoganurcaN Seda19 oh afiyet olsun ona 😍 bizimki artık yedirmiyo bile lokmalarımızı sayıyo sanki çok tatlılar ya 😂😍