Geçmiş olsun. Egzama besine bağlı olarak oluyorsa besini kestiğinizde tam düzelmesi on günü bulabiliyor. Mesela bugün cevizi yemeyi bıraktınız hemen bugün toparlamıyor.size tavsiyem kortizonlu kremi bıraktıktan sonra süt süt ürünleri yumurta ve bunların zerre miktar içinde olduğu hiç birşeyi iki hafta tüketmemeniz ve bu şekilde bebeğinizi gözleölemeniz. Düzelmişse en yaygın alerjen bunlar bunlardan kaynaklı olabiliyor. Ben bu şekilde yaptım düzelmedi. Bunun üzerine her türlü hayvansal besini et süt yumurta tavuk aklınıza ne gelirse bunların içimde bulunduğu hiç birşeyi çiğ ya da pişmiş olması farketmez, tüm kırmızı sebze ve meyveleri domates çilek gibi, turunçgilleri portakal limon gibi , kuruyemişleri, herhangi türden acı ve baharatı ve susam olan herşeyi tahin helva gibi yemeyi bıraktım. İki hafta içinde çocuğumda hiç bişey kalmadı çok şükür🙏🏻
Sonra yavaş yavaş denemeye geçtim. Turunçgil yesim bir hafta her gün bişey olmadı yemeye başladım kestiklerim listesinden turunçgili çıkarttım. Mesela domates yesim egzama yüzde beşinci gün başladı geri bıraktım bir hafta sonra cilt tekrar toparladı gibi. Uzun oldu ama ilk cevizi kesmenizi değilde en yaygın alerjenleri kesmenizi öneririm. Benim beneğimin tüm vücudu ağlanacak hale gelmişti kolları bacakları sırtı karnı yüzü her yeri yaraya kesmişti çok şükür kontrol altına alabildik🙏🏻 Şuan süt ürünleri domates yumurta kuruyemiş yiyemiyoruz hala