8gunes-yildizi Benim bebeğim 5 ay 14 günlük ve doğduğundan beri pilates topunun üstünde hafif zıplayarak uyutuyordum. Çok kısa sürede uykuya geçiyordu ama artık iyice ağırlaştığı için sırtım çok ağrıyordu. 5.ayını doldurduğunda uyku eğitimine başladım. Herhangi bir yerden eğitim almadım. Kendime ve bebeğime göre ayarladım. Bebeğimi beşiğine bırakıyorum ilk başta kendisi biraz oynaşıyor sonra mızmızlanmaya başlıyor. Poposundan hafifçe pışpışlıyorum. İlk olarak öğle uykusuyla başladım ve 45 dakikada uyudu. İlk 15 dakika kendi oynaştı, ikinci 15 dakika ağladı (ağladığında hiç kucağıma almadım çünkü biliyorum ki bir yeri ağrıdığı için değil kucağıma almam için ağlıyor) ve son 15 dakika ağlamaktan yorulup öylece yattı. En sonunda gözlerini kapattı. O günün akşamında 30 dakikada uyudu. Şu an 10-15 dakika arasında uyuyor. Bazen 15 dakika boyunca ağlıyor bazen beşiğine koyuyorum ve kendi oynaşarak uyuyakalıyor. Hala tamamen desteksiz uyumaya geçmedi ama zamanla o da olacak. Sizde kendinize göre bir düzen belirleyebilirsiniz. Umarım bebeğiniz kısa zamanda uyum sağlar😌