Betul00 Yemeklerinizi nasil isitiyorsunuz? Ben tencerede isitiyordum lakin arkadasim degerleri ölür sicak suya koy falan dedi. Kafam karisti siz nasil yapiyorsunuz ? Birde suan yagsiz salcasiz yapiyorum haliyle tatsiz oluyor icim el vermiyor ne zaman yemeklerinzden vermeye basladiniz acaba?
TospikDefneninAnnesi Betul00 bu ek gıda o kadar zorki. Miniminicik bir kase şey için bissürüüüü bulaşık yedi yemedi çabaları 😬😂 hazırlamak için dakikalarca uğraş. Hııı bide hergün ne yapim derdi 🙈 biz 6buçuk aylığız. Şuan çorbalara 1 çk zeytinyağı koyuyorum. Doktorumuz 10. Ayda sizle sofraya oturacak demişti. Bakalım
damlahira Betul00 Niye bu kadar zorlanıyorsunuz bende yeni başladım tadımlara gayet güzel gidiyor çok şükür sebzeler bitti meyvelere geçicem bakalım 🤔☺️
Betul00 Evet en cok postu ek gida uzerine acmidimdir kesin :)) o kadar zor dediginiz gibi.. insallah erkenden alistiricam diyorum bende ama bakalim TospikDefneninAnnesi
TospikDefneninAnnesi Betul00 bende çok bocaladım bu ek gıdalarda vallahi. En az 50 kere doktora sordum. Allah bilir içinden ne kalın kafalı kadın demiştir 😂🙈 herkes bişey diyor. Kafam karıştı
Betul00 Hahah evet ayni durumdayim :) TospikDefneninAnnesi bizimde guzel gidiyor ama bu ince detaylar kafa karistiriyor :) damlahira
Songulkip77 TospikDefneninAnnesi defne hanım eğer zahmet olmazsa ek gıdaya nasıl başladınız neler ve nasıl verdiniz nekadar miktarlarda yani bir listenize var ise yazsrmisiniz bide puresi corbasi yoksa nasıl
TospikDefneninAnnesi damlahira biz 4. Ay tadımlara başlamıştık. Şuan günde 1 öğün küçük bir kase sebze çorbası içececek demişti doktor. Yoğurt ver diyor onu ver diyor. Ben anlayamadım işte 1 öğün vereceksem diğerlerini nası yiyecek ne zaman ne miktarda yiyecek.
Birgaripanne damlahira Sebzeler bitti demişsiniz. Hangilerini verdiniz? Doktorumuz mevsim sebzelerini ver dedi. 3 nisanda başladım. Yoğurt, patates,havuç, bezelye verdim ve tıkandım. Şimdi sebze olarak ne versem? Mevsim sebzelerini özellikle seçmeye çalışıyorum.
damlahira TospikDefneninAnnesi ben öğlen sebzesini veriyorum akşamüstü yoğurt veriyorum bu şekilde yapıyorum
Gizemmyigit TospikDefneninAnnesi tospik defnemize sebze çorbasını nasıl yapıyorsun annesi😊 bizlere de tarif verebilir misin? Ben bize yaptığım çorbalardan piştikten sonra 1-2 kepçe minaya ayırıyorm, daha sonra bize göre tuz baharat atıyorm.. bazen yiyor bazen yemiyor:( sebzeleri pek sevemedik
TospikDefneninAnnesi Gizemmyigit Songulkip77 Betul00 öncelikle yemekleri ısıtmıyorum günlük yapıyorum. Mesela öğlen uyuyor kızım o uyurken hemen büyük bir cezvem var. Blendır başı girecek ağızlıkta. Ona birazcık pirinç biraz patetes biraz havuç. Onlrda yarım parmak eder heralde. Bunları suda haşlayıp blendırdan geçiriyorum küçük bir kase içiyor. İçinede 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı koyuyorum tabi. Daha sonraki gün buzluğumda bal kabağı var. Pirin ve balkabağını suda haşlıyorum. Yine zeytinyağı atıp veriyorum. Küçük bir kase içiyor. Ertesi günü yoğurt ve elma püresi karıştırıp veriyorum. Püreyi cam rendeden geçiriyorum. Bu ara avokado tattırıyorum. Bakalım alerjik bir reaksiyon göstermezse haftada 2-3 kez vermeyi pilanlıyorum elma püresiyle karıştırıp. Birde muz tattıracağım. Onu vermedim kabızlık yaşarız diye. Şuan öğlenleri tam manasıyla karın doyuruyoruz. Doktorum bana her yeni verdiğin şeyi 1 çay kaşığı olarak veriyorsun ertesi gün 2 çk sonraki gün 3 çk. Ve bekliyorsun. Eğer sıkıntı yoksa arttıra arttıra onu öğün haline getir demişti. Şimdi küçük bi kase yoğurt tüketiyor. 100 cc kadar kavonozlarım var. Onlarda günlük süt mayalıyorum. Sütü hergün bulmuyorum. Eşim hftalık getiriyor. Ben buzdolabı poşetlerine kavanoz miktarları kadar atıyorum buzluğa. Sabahtan çıkarıyorum eriyince cezvede ılıtıyorum. Mayalanacak kıvama getiriyorum. Mayalıyorum. Akabinde saat 3-4 gibi yoğurt veriyorum. İlk tutturamamıştım ama birkaç denemede tuttu 👍🏻 Çok uğraştım onun için 😬 ama hergün taze şeyler yapıyorum elimden geldiğince. Şimdilik yedirdiğim başka hiçbirşey yok. Eğer fikir istersenizde youtubea iki anne bir mutfak yazın. Çok güzel tarifler var. Ben bazen ordan yardım alıyorum. Bnada burdan bir anne söylemişti o kanalı. Buradan ona dualarımı gönderiyorum Allah ondan razı olsun 😂😂 çok uzun oldu hakkınızı helal edin
TospikDefneninAnnesi Şimdilik blendır kullanıyorum her ne kadar karşı çıkılsa da. Benim kızım tüm tüm yutuyor. Arada bazen çatalla ezip veriyorum ama gelecek ay herşeyi çatalla ezip vereceğim pütürlü yiyeceklere geçececeğim. Her bebeğin gelişimi tepkisi birbirinden farklı sonuçta. Eğer bebeğiniz çiğnemeye meyilliyse çatalla vermeniz daha hayırlı. Ben ilk etapta blendır kullanmayı tercih ettim. Zaman zaman tel süzgeçten geçiriyorum ordan eziyorum. Bazen çatalla eziyorum. Ama nadiren.
Gizemmyigit TospikDefneninAnnesi elma ve armut gibi meyveleri cam rendede rendeliyorum, geri kalan herşeyi çatalla eziyorm ama ağzına pütürlü gelince tiksiniyor çıkarıyor hemen
damlahira Birgaripanne Bende ayni sebzeleri verdim havuçtayım doktorum bal kabağınıda verebilirsin sonra meyvelere geç dedi. Sebzelerlede karışım yaparım öyle bakalım ☺️