1balAnnesi hayırlı olsun canım tavsiyem sakın pes etme devamını getir. İlk günler oldukça zorlu geçebilir ama sabırla devam etmelisin. Ben kızıma 6 aylıktan itibaren kakasını lazımlığa alıştırdım o günden bu güne (şuan 23 aylık oldu) hiç altına kaka yapmadı. Bezi de 18 aylık çıkardım kakadan lazımlığa alışık olduğu için zor olmadı 4.gün anne çiş dedi. Hala arada sırada kaçırıyo tam yaparken haber veriyo ama olsun iyi durumdayız. Geceleri bezden çıkarmıştım ama gece 2 kez çişe kaldırmak gerektiği için geri uyuması zor oldu yani ağlamadı ama uykusu mundar oldu 1’er saatten iki saat uykusundan olunca tekrar bez bağladım. Acelesi yok vakti gelince çıkarırım. Kala temizlemek biraz sıkıntı olabilir ama çıkarıp kabasını elde yıkayıp sonra makineye atabilirsin. Öncelikle kaka saatleri belliyse onu gözlemlemelisin kakayı lazımlığa yaptırarak başlayabilirsin. Bu senin işini kolaylaştıracaktır. Herzaman sevdiği kitaplardan, oyuncaklardan tuvaletin yanında hazır bulundur. Oturttuğunda kakasını bekliyor gibi olmayın orada keyif yapın sıkılıp hemen kalkmak isteyecektir. Bu kısım çok önemliydi eğer orada oyalayabilirsen işin çok kolay olur yoksa kaka yaptığı an da bile kalkıp koşmaya başlayabilir her yer 💩 olur 🤣 haa bir de kaka saati yoksa bile kakasını yaptığını belli ediyordur o anda kucaklayıp lazımlığa oturmak gerek. Başkaa ne anlatayımmm 🤔 ha adaptör yetmez bir de mümkünse ikea değilse başka sade müziksiz bir lazımlık daha alıp salona koymalısın. Yani hangi odada çok vakit geçiriyorsanız oraya. Çünkü çişi veya kakası geldiğinde banyoya yetişemeyecektir. Çiş süresini şöyle yapıyoruz eğer karpuz yemediyse veya normalden fazla su tüketmediyse 45 dk da 1 civarı çiş yapıyordur. İlk çiş yaptı diyelim saate bak 30 dk sonra oturt yapmazsa 10-15 dk sonra yeniden oturt. Bir zaman sonra o haber vermese bile sende otomatik bir his oluşacak ve çişi gelmiştir diye düşünüp oturtacaksın ve o yapacak. Çok uykum geldi bunlar dışında sormak istediklerin olursa yaz online olunca cevaplarım, iyi geceler.