masalperisiii Hanımlar merhaba 🙋🏻♀️ Oğluşum 6 ay 22 günlük oldu. Sabah haşlanmış yumurta sarısı, tuzsuz beyaz peynir gibi gibi şeylerle başladık doktor kontrolünde. Fakat gün içinde neler yedireceğimi tam bilmiyorum yani tarif konusunda. Çorba felan yapıyorum sebze çorbası ( patates-havuç ). Patates püresi havuç püresi felan yiyor zaten. Tarif olarak siz neler yediriyorsunuz ?
gocebebirbayan masalperisiii yumurta sarısını nasıl veriyorsunuz ? Kuru olmuyor mu ? Ben verirken acaba yanlış mı yapıyorum diye korkuyorum da. Arkasına su veriyorum ama
FirdevsNeva masalperisiii Kızım 8,5 aylık ara öğünlerde yoğurt kefir yada meyve ana öğünlerde baklagil,sebze,et sabha kahvaltısında tuzsuz peynir,yumurta sarısı,zeytin,bazen salatalık avakodo falanda ekliyorum bu şekilde veriyorum
Muhasebeciana masalperisiii ek gidaya 6 aydan oncemi basladiniz ? Bize doktorumuz yumurta sarisini 7 aylikken baslatti 6.ci ayinda baslamisti kizim 1 ay tadimlar surmustu zaten yumurta sarisini bulamaç kahvalti olarak veriyordum. Muz+avakado+ yumurta sarisi+labne+kendi yaptigim lor peyniri olarak ilk 1 ay bu sekilde verdim. Corbalarada alerjisi olmayan mevsim sebzelerinden baslamistim mesela enginar almistim enginar patates+havuc olarak verebilirsin. Tarhana corbasi verebilirsin. Yesil kabak+patates+havuc+sogan yada sarimsak koyabilirsin. O an elimin altinda ne varsa o aylarda corbaya yeni gectigimiz aylarda onlardan veriyordum simdi benim kizimin alternatifi cogaldi 10 aylik balik corbasi tavuk corbasi et suyuna corba yani hemen hemen hersey veriyoruz artik mercimek corbasi vs kendimize yaparken kizimada ayiriyorum en son kendimize tuz atiyorum + kati gidada yediriyorum suan ben hep corba vermiyorum yani. Kahvaltida ise 8.ci ayindan itibaren ceviz findik badem koymaya basladim 3 gun kuraliyla tek tek daha sonra onlar bitince kati gida kahvaltiya gecis yapmistik.
masalperisiii gocebebirbayan Ben çok az domatesi eritip suyuyla karıştırıyorum püre haline geliyor zaten. Domatese alerjisi olmadığı için. Sizin bebeğinizin alerjisi olup olmadığını bilmiyorsanız dikkat edin gözlemleyin
gocebebirbayan masalperisiii domates , yumurta sarısı verdim bir sıkıntı olmadı. Ama sanki yoğurt tan birşey oldu gibi geldi. Kollarında bacaklarında ve yüzünde isilik gibi noktalar belirdi. Acaba sıcaktan isilik mi oldu yoksa alerji mi anlayamadım 😕
masalperisiii gocebebirbayan Ya her iki ihtimalde olabilir 🤔 Havalar aşırı sıcak 🥵 Ama alerjik bir durumda olabilir belki siz yine de bir doktora danışın derim canım 🙏🏻
Sblrbl Ben sabahları yumurta sarısını zeytinyağı ile sıvılaştırıyorum biraz yanında çok az ceviz ve keçiboynuzu özü biraz da meyve veriyorum muz ya da şeftali armut gibi onları cam rende de rendeliyorum, öğleden sonra sebze püresi biraz tattırıyorum taze fasülye havuç patates kabak semizotu hangi sebze evde varsa biraz da kapya biber ekliyorum tat vermesi için, akşam biraz yoğurt ve meyve püresi yapıyorum tabi bunlar bir çay bardağını miktar olarak geçmiyor tadımlara ben 5. Ayda başlamıştım şimdi 6. Aydayız yavaş yavaş öğün oturtmaya çalışıyorum
gocebebirbayan Sblrbl bende 5 ay 16 günlükken başladım. Ama bebeğim itiyor geri diliyle. Hiç sevmedi. Yoğurdu hangi meyve ile karıştırıyorsunuz ? Yoğurdu sade yemiyor kızım kusucak gibi oluyor ☹️
masalperisiii Sblrbl Bende bugün şeftaliyi denettirdim hoşuna gitti. Akşam da yoğurtla karıştırıp verdim biraz. Semizotunu nasıl veriyorsun ? Bende aklıma takılan şu öğün açıkçası tam olarak programı nasıl oluşturacağımı bilemedim 🙄
Sblrbl gocebebirbayan sade yemeyi oğlum da pek sevmedi 🙈 ben ara ara sade de veriyorum yediği kadar .meyvelerle karıştırınca çok güzel yiyor özellikle muzla 😊 bazen şeftali kayısı ve armut da ekliyorum içine
masalperisiii gocebebirbayan Benim oğlum sade olarakta yiyor yoğurdu ama bugün şeftaliyle de denedim püre olarak gayet mutlu bir şekilde yedi 🤭😊
masalperisiii FirdevsNeva Avakadoyu sade bir şekilde yiyor mu ? Bende vermeyi düşünüyorum ama tek başına yer mi emin değilim 😝
Sblrbl masalperisiii biraz semizotu biraz havuç ve patatesi buharda pişiriyorum sonra püre haline getiriyorum , öğün konusu bende de tam oturmadı maalesef çünkü henüz sadece tadımlık yani doyumluk yedirmiyorum sanırım 8. Ayda tamamen oturtabiliriz ama şu şekilde ilerlemek güzel oldu sabah kahvaltı öğle sebze püresi akşam yoğurt ya da meyve püresi . Bunları tabi porsiyonları çoğaltarak ve pratiklik kazanarak çocuğunda isteğini gözlemleyerek oturtabiliriz ☺️