Goktusum Merhaba arkadaşlar benim vücudumda morluklar çıkıyor 2 gün önce kan tahlili yaptırdım. Değerlerim normal çıktı ama bugün yine morluk çıktı bacağımda . Ya kötü bişey olsa belli olurmuydu çok canım sklyr . Demir eksikliği var bide talasemi (Akdeniz anemisi)taşıyıcısıyim. Lütfen biseyler yazın .
Tazeanne3434 Goktusum Allah korusun öyle bi durum olsa tabiki kan değerlerinde çıkardı korkma bence ama yinede doktora git bi araştırılsın farkında olmadan bi yere çarpıyor olabilirmisin benim cildim çok hassas bi yere değse bile 1 hafta morluk geçmiyor ve çoğu zaman nereye nasıl vurdum farkında bile olmuyorum
irva Goktusum Kan testinde çıkardı canım.Ayrıca o dediğin tek bir belirti ile olmaz o durum.Kötü şeyler gelmesin yani aklına.😊
Doctor Goktusum hematoloji bölümüne gidin, iyixe araştırsınlar. İçten gelen birşey değilse cildiyeye gidersiniz
Goktusum Tazeanne3434 dahiliye ye gidecem cnm randevu aldım. Psikolojim bozuldu artık hergun vücudumu kontrol ediyorum nerede çıkmış morluk diye
Goktusum irva sağolasın cnm . İçim içimi yiyor psikolojim alt üst sürekli okuyorum arastiriyorum belirtilerini.acikcasi morarmalar olunca çok korktum .
Tazeanne3434 Goktusum bende panik atak ve hastalık hastası biri olduğum için çok iyi anlıyorum sizi sürekli vüducumu kontrol eder kendimi dinlerim en ufak bişeyde hastaneye koşarım 😣 bugün kovid aşısı oldum sürekli kendimi dinliyorum korkudan dudağım uçukladı artık 😣
Kaptan38 Aynı durum bende de oldu bacaklarımin üstü ön kısmı özellikle mor oluyodu aynısından bende şüphelendim sonra minik kızımın çamaşırlarını cirparak sererken zibinlarinin citcitlarinin carptigini morarttigini farkettim 😀
Omerasafsmom Goktusum Bende talesemi taşıyıcısıyım değerlerim her zaman düşüktür ama morarma farklı bir durum bence. Dokunduğunuzda ağrı sızı varsa farketmeden çarpmışsınızdır eğer ağrı yoksada egzersiz yapıyorsanız, çok fazla güneşe maruz kaldıysanız yada C vitamini eksikliğiniz varsada oluşabilir.
Goktusum Omerasafsmom Omerasafsmom c vitamini eksikliğimi nasıl bilebilirim bilmiyorum ki. B 12 eksikti bide ferritinim falan çok düşük. Doğumdan sonra çok düştü
Doctor Goktusum lösemi çıkmaz, sadece pıhtılaşma sorununa yol açan kan hastalıkları var. Faktör 7 eksikliği vb onlar araştırılır
Omerasafsmom Goktusum Vitamin eksikliği içinde bir test yaptırmanızı öneririm en azından içiniz rahat etmiş olur. Nasıl oluyor bilmiyorum ama doktor zaten yönlendirecektir
Defneeem Goktusum canim gecmis olsun a cok takma kafana genede arastir tabi ama bende ayni sorundan muzdaribim morlullar vucudumda cogalinca doktoa gittim aile hekimine anlattim kan testi istedi sonra sonuclari almaya gittim kan degerlerim düşük cikti bundan sebep oluyormuş vücutta morluklar ama sen gene hangi bölüme gidlirse oraya hitbenim gecmisti suan gene çıkıyorlar
Goktusum Defneeem benimde kan değerlerim düşük zaten talasemi taşıyıcısı yım ne yapsam da yükselmiyor . Demirim en son çok düşmüştü acaba ondan mı oluyor
Goktusum Defneeem sizin morluklar nasıl oluyor koyu mu acik renk mi kaç gün de geçiyor büyüklüğü falan
Goktusum Tazeanne3434 Tazeanne3434 ah ah aynen bende öyleyim işte her ay biseyler buluyorum sürekli kanser miyim diye korkuyorum hergun Kac defa kendimi kontrol ediyorum ama zarar veriyor artık hayattan tad alamıyorum maalesef 😔
nurelem Evet kan testiyle çıkar ama tek bir değerle ve bulgularlar değil. Kesin tanı konması için kan testi, tomografi biyopsi, usg gibi bir çok tetki kale belli bir zaman sonra tanı konur. Stres yapmayın bir şey yoktur inşaallah 🌸