seydaanur arkadaşlar merhaba bebeğim 19 günlük ve sürekli burnu tıkanıyor doktorumuz bruno damla önerdi damla ile birlilte burun aspiratörüde kullanıyorum ama tıkanıklık bir türlü geçmiyor sizler neler yapıyorsunuz?
Ceronimo35 seydaanur ben bir docent takip ediyorum instagramda 6. Aya kadar oluyormus aspiratör onermiyi serum fizyolojik damlatin diyor aspirator mukozayi bozabilir daha da tikanabilir demisti dha cok minikler ya
EsmaGnc Aspiratör kullanıyoruz serum fizyolojik ile bebekler için iyi çekmek gerek bazen kurumuş oluyor.Serum fizyolojik yumuşatıp açıyor.Bizde burun temizleme işi babada.O çekebiliyor ben çektiğim zaman aspiratör ile gelmiyor.
seydaanur @Esmaaspratörü babanın kullanmasını önermiyorlar bi doktorun açıklamasında denk gelmiştm hatta... sebep olarak da anne ağzındaki mikroplara karşı anne sütü antikor ürettiği için anne haricinde kimse yapmamalı diyordu bebeğin sağlığı açısından.. aspiratörle ben her çektğimde geliyor ancak o hırıltılı nefes sesi hiç geçmedi uykularına ve emmesine de sebep oluyor bu durum birde günde kaç defa bu islemi tekrarlıyorsunuz ben her defasında damla kullanmaktan çekiniyorum olması gereken nedir acaba?
bayb1 seydaanur bende bu konudan daha dün qittim acile dktra söyledim çekiyorum fizyolojk sıkıp dedim ama korkuyorum her defasında o Damla’yı kullanmktan dedim dktr hiçbi sıkıntı olmıcanı söyledi yinede tedbirli olmak lazım abartmamak lazım bence
SukranUras Ceronimo35 bende serumu şırıngayla gönderiyorum o kadar. Zaten burundan nefes aldıkları için açılıyo burnu kendiliğinden 🤔
seydaanur Merveedd ben öyle bir şey dediğimi sanmıyorum sadece uzmanların bu görüşte olduğunu bildirdim bilmem farkındamısınız yani bence bu böyle olmalı demedim..!
Can seydaanur tıkanıklığa belki de bizler sebep oluyoruz çok fazla kalın giydirmeyin ve odanın nemi ayarında olursa tıkanmazmış
seydaanur Can kalın giydirmiyorum oda sıcaklığını ve nemini sürekli termometre ile ölçüyorum sanırım ya burnunu acmayı beceremiyorum yada alerjik olabilir diye düşünüyorum ilk doktor kontrolümüzde doktora danışmakta fayda var sanırım yoksa böyle olmayacak
Bus12 [bilinmeyen] eczaneden burun damlası ve burun temizleme aspiratörü alyosun cnm youtubeda videosu var izleyeblrsin otri bebe burun aspiratörü ile burun temizleme yaz çkar ordan izlersn cnm
Mervclk seydaanur serum fizyolojik sıkıyoruz baya otribebeyle de cekiyorum ilk eşim yapıyordu ama gelmiyordu pek ben yapınca hepsi çıkıyor biraz kuvvetli cekmek lazım