Elfbc
Elfbc
Tosbik2068
Alya88
üstteki iki yanıtımda oğlumun da sakin bir çocuk olmadığını söylemiştim ancak ‘huysuz, şımarıklık yapıyor, bu çocuk beni deli ediyor’ gibi şeyler düşünmediğimi bebeğimi anlamaya ve onun sadece fizyolojik ihtiyaçlarına değil psikolojik ihtiyaçlarına ruh sağlığı için gerekli özene de dikkat etttiğimi yazmıştım. Ancak bir örnekle mesela sizin diliniz de çok agresif ‘bekara karı boşamak kolay, uzaktan atıp tutmak kolay’ gibi bir yaklaşım kendinizi soyutlamaya ön yargılı davranmaya karşınızdakinin sorunlarını kendi sorunlarınızdan aşağı görmenize neden olur. Bu düşünce yapısında çocuklarınıza yaklaştığınızda onları anlayamazsınız onların huysuz olduğunu düşünürsünüz. Tekrar aynı şeyleri yazacağım bir bebeğin tek ihtiyacı yemek uyumak altının temizlenmesi değildir. Kaliteli oyun zamanları gerekir ağladığında onu anlamak, susturmak için değil neden ağladığını anlamak için çabalamak gerekir. Altın temiz uykunu uyudun karnın tok şımarıklık yapıyorsun huysuzun derseniz ya da buna benzer agresif bir dil kullanırsanız bebeğinizin sakin olmasını bekleyemezsiniz. Çocuklarımız bizim aynadaki yansımamız gibidir. Siz neyseniz çocuğunuza ne verirseniz onun ruhunu nasıl beslerseniz o da size o şekilde yanıt verir.