curly_mom OyaGny tabi ki karıştırabilirsin.. Patatesin alerji yapcağını sanmıyorum 🙄 onu da yoğurtla ya da başka bi sebzeyle karıştırabilirsin denemek için.. En son meyveler kalması daha iyi zaten bence de. Alerjide de önce ağız kenarları kırmızı olur . ileri boyut alerjiyse eğer bütün vücudu sarar evet. Bebek kusar, huzursuz olur, kanlı kaka yapar falan gibi belirtiler oluyor
Yarim_Kilo_Kiyma OyaGny Biz şöyle başladık yoğurt, patates, havuç, kabak bınları sonra ikili ve üçlğ olarak verdim , avakoda, semiz otu, enginar, sarımsak ekledim pürelere, 1 ay döndürererek sadece sebze verdim. Meyveyi geç verdim
OyaGny Yarim_Kilo_Kiyma yoğurtla mı karıştırdınız sebzeleri. Benimki yoğurt ve havucu sevdi mesela tek öğün oluyor ya bu aylarda bal kabağı ve yoğurt verebilir miyim yoksa yeni tadımlarda tek besin mi olmalı
Yarim_Kilo_Kiyma OyaGny Oğlum yoğurdu sek seviyor😁 Daha yeni yeni yemeğin sonuna karıştırıyorum. Mesela ilk 3 gün yoğurt, sonraki 3 bal kabağı, daha sonra ikisini birden karıştırın. Biirde mevsim sebzelerinden verin derim bal kabağı yoktur şimdi zamanı değil diye biliyorum
OyaGny Yarim_Kilo_Kiyma tamam canım bal kabağı annemde varmış buzluğunda ondan verdim bide havuç patates kabak başka hangi sebzeyi versem ki
Esrkrc Ebrugoktug08 biz 5 ay 20 günlükken başladık ek gıdaya sebzeleri haşlayıp eline veriyorum kendisi yiyor. ( yiyemecek olanları ben yediriyorum) Çok büyük parça kopardığında çıkarıyor. Pankek denemedim henüz o yüzden yanlış yönlendirmeyeyim ama onu da o şekilde vereceğim
OyaGny Esrkrc semizotu ve taze fasülye içim erken mi bize ne zaman verilmesi gerekiyor gerçi o zamana kadar tam 6 aylık oluruz
Esrkrc OyaGny ben baya araştırdım 6. Ayda verilebilir diyordu bir de alerjik değiller diye düşündüm verdim.
Deletedmom5455451 Oğlum 5 aylık büyük oğlum 7 yaşında onda sebze ile başladım yemedi üç günlük kuralını hiç uygulamadım yoğurta meyve ezdim verdim kŞık maması ile başlamıştım daha sonra evde ne pişiyorsa ondan verdim oğlum 7 - 8 aylıkdı kuru fasülye pilav yiyordu küçük oğluma da bir kaç gündür kavonz da meyve püreleri den vermeye başladım az az sonra kaşık maması ile devam edeceğim
-Alp- OyaGny kabak, patates, havuç, muz, avokado, bal kabağı Bunlar genel olarak alerjik olmayan bildiğim besinler.