Hmin aynı şeyleri yaşıoruz merak etme..4 ay 23 günlük benim kızımda…3,5 aylıkken başladı meme reddine..bikaç defa biberonla su verdim..ondan mı dedim acaba ama biberon hiç vermediğim halde yine devam etti..emmedikçe memelerim sütle doldu bu sefer de tazyik sorunu oldu..biraz önde sagıp verdim ozaman, emmediği için makine ile sagınca tazyik artmıştı..neyse sadece meme ile devam ediyorz..3 saat geçiyor 4 saat geçiyor memeyi teklif edince emmek istemiyordu…
- Ay atagı diyorlar…mama hiç vermedim..bol bol ten tene temas..birlikte banyo yap..sonra..gerekirse çıplak emzir..veya ayakta veya çok sessiz ortamda emzirmeyi dnee..ben sadece uykuya dalarken ve uykuluyken emzirerek geçirdim bu süreci..hala mızmızlanır bazen, hala aşmış deiliz..bide çok sık teklif etmeyin, aç oldugunu anladıgınızda(elini emer veya agzıyla meme aranır vs siz anlarsınz onu) memeyi verin, gerekirse 4 saat geçsin.. aç olan çocuk, bişekilde emer derdi büyüklerimz..eskiler meme reddi nedir bilmiorlar…mama veya biberon hiç vermedim..ek gıdaya kadar böyle idare edicem..