Ezeltos15 Kızlar merhaba bebeğim ek gıdaya geçti bugün sırada patates vardı oatatesi iyice haşladım çatalla ezdim ama yemedi çok kötü kustu ezme agzına gelince nasıl vereceğim konusunda bilgisi olan varmı
Findikfistik Ezeltos15 Benim oğlum da aynısını yaptı sürekli her sebzede. Patatesi verdiğim ilk gün de aynı şekilde diğer sebzeler gibi kendini kusturunca anne sütü koydum ve daha rahat yedi. Bunu buraya yazdığımda 3 çocuklu tecrübeli anneler sanki çok kötü bişey yapmışım gibi ilerde pütürlü yiyemez ve bu şekilde patatesin tadını alamaz dedi. Yani onlara göre öğürte öğürte kustura kustura çocuğa zorla yedirmek lazım . 😏 Herkesin çocuğu bi değil maalesef ve herkesin doğrusu yanlışı kendine yani.
Ezeltos15 Elya- oda muhallebi kıvamına getirmeye yetmiyor kü anne sütü diye okudum ama sütüm de yok su koysam olmaz mı
Ezeltos15 Findikfistik anne sütüm çok az yani onu muhallebi kıvamına getirmesi imkansız su koysam olur mu acaba
RainOverMe Su ya da mama ekleyebilirsiniz. Bebeğim de kusmustu. Bu arada epey akışkan olmalı alışana kadar. Bir de miktarı deneme sonrası da az tutun şimdi bile versem kndını kusturuyor az olunca sıkıntı olmuyor bu arada 10 ay 2 haftalık bebeğim
RainOverMe RainOverMe bir de kabızlık yapar zeytin yağı damlatın miktar artınca bir çay kaşığı koyarsınız zeytinyağını
GozdemHilal Patatesin yapısıyla alakalı sanırım pek Sevmiyolar benim oğlum ve komşumun kızı da hiç sevmiyor patatesi bezelye denerken patates bezelye havuc koydum hiç yemedi .ama bezelyeyi semizotuyla yedi biraz tok ya tadı sulandırmak lazım hafif sanki
Biyocu Olur canım.ben patates kabız yapar dedikleri için tek başına vermemiştim.ilk havuç sonra kanak tadımı yaptım sonrada havuç+kabak+patates karıştırıp verdim.bi dene istersen