Hmin 4 aylık bebislerimiz kac kilo benim kizim 6 kilo ve herkes cok zayif gelişmemiş filan diyor kiloya takılmıyorum saglikli olsun da inşallah ama benim takmadigimi gördükçe sürekli soyleyip duruyorlar artik sinirimi bozmaya başladılar
DuruAlcin Hmin 4 aylık bebek kilosu için doğum kilosunun 2 katı derler. bir de 6 kilo normal bence evet yüksek değil ama çok da önemli değil kilolu zayıf olmasının.sağlıklı olması önemli.
Esilahanm1 Hmin 3.200 gr dogduk şuan 4ay10 günlüğüz 7.000 kg olmuşuz ah bu insanlar herseye burunlarını sokmasalar olmaz sanki senin için rahatsa bosver takma kimseyi
Aysenes Hmin doğum kilosuna ğöre bakılır canım. Ama az kesinlikle değil. Benim oğlum 2330gr doğdu 5 aylıkken o kilodaydı.☺️
Hmin srpl341313 3.130 dogdu 5 gunluk gittigimde 3 kiloydu aile hekimine gidiyorum hemsire 500 ile 1000 normal dedi benim kizda ayda en az 500 alıyordu
Hmin DuruAlcin bende diyorum özellikle kaynanam bu cok zayif armut kadar elma kadar bu aç doymamış surekli oda takmamak elde olmuyor artık
Gizembickici Hmin benimde oglum 3130 dogdu😊 4 aylikken 6 kiloydu suan 5 ayliga yaklastik kac kilo bilmiyorum 😊 benimkide zayif gibi ama onemli olan sağlıklı olmasi. Bizim kilo alısimiz son iki ayda yavaslamisti 300 400 gram aliyordu takviye mamaya gectik o yüzden. Cok da zayif degiller bence 😊
Alperenm Hmin bence gayet normal birde iki katı olucak diye şart yok benim bebeğim 4130 kg doğdu şuan 8 aylık 8.5 kiloyu zor gördük ama ne yapayım sağlıklı olsunda bende ilk zamanlar çok takıyordum birde kilolu doğup çok kilo almayip geride kalınca daha çok üzülüyordum ama artık takmıyorum
Hmin Gizembickici kilolari aynıymış bende mama veriyorum arada hem zayif hem ac deyip duruyorlar ozellikle kaynanam sonrada mama verme diyor
Hmin Aysenes evet kilolu bi bebek degil ama almasi gereken ortalama gore kilo aldi ben az filan derdinde degilim ama artik cok sıkıldım bu laflardan
Hmin Minikkusuumm bende diyorum ortalama almasi gereken kiloyu alıyor oyuzden gelişmemiş görmüyorum ama iste her kaynanamgile gidisimde bu laflari duymaktan sıkıldım
[silindi] Hmin normal bence. Sağlıklıysa sorun yok. 4 ay 7 günlük oğlum 9 kiloymuş sağlık ocağında küçük bir şok yaşadım çünkü dibine kadar meme reddi yaşıyoruz eşim ısrar kıyamet ek gıdaya geç diye diretiyordu mama ver diye baskı uyguluyordu çok şükür hiçbirini de yapmadım bebeği şişirmekten başka bi şey değil kilo demek sağlık demek değil. Anne sütü alsın bol bol emzirin kiloya bakmayın çişli bez sayısı yeterliyse besleniyorsa gerisi önemli değil. Ve 4 aylık bebekler 4000-9100 gram arasıymış bu dönemde
yazveyagmurunannesi Hmin Bebeğinizin gelişimi normal , doktorunuz ne derse onun söylediklerini benimseyin Kaynana lafıyla çocuk kıyaslanmaz, kıskançlıktan ne yapacaklarını şaşırıyor çoğu .. (iyi anaları tenzih ederim)
Minikkusuumm Hmin herkez bir çok şey söylüyor benim bebeğimde zayıf ama sağlıklı doktor endişe edicek birşey yok diyo ama çevredekiler aman bu gelişmemiş diyip duruyo bende laflarını veriyorum valla
Hmin Deletedmom5455451 aynen oyle yapiyorum seslenmiyorum yada tok ben biliyorum diyorum ama özellikle kaynanam bu cocuk ac doymamis cok minik elma kadar filan deyip duruyor artik sıkıldım
[silindi] Hmin atak haftası olabilir. Benim meme reddi 2 aydır var az kaldı kafayı yemek üzereyim. Bitmiyor asla. Uyanıkken asla kabul etmiyor saatlerce aç kalsa bile. Ayrıca kaynananları dinleme onlar tombul bebek isterler eski insanlar çocuğa iyi bakmayı sadece yedirmekten ibaret sanıyorlar. Halam da o kafada oğlunu tıka basa yediriyor zorla ve oğlu kilolu olursa herkes oğluna çok iyi baktığını düşürecekmiş ! Çocuk hiçbir şey bilmiyor yapamıyor boyuna kilo alıyor da alıyor yani ne de yapsan yaranamazsın bazılarına