Edaserhatmasal Arkadaşlar bu kundak yapmak şartmı bebeğe yapmasak ne olur yani yada yapanlarınız kaç saat bırakıyor kundakta ben sanki yapınca çocuğu şıkmış gibi hissediyorum yani tuhaf oluyor içim rahat değil 5 günlüğüz daha 🥰
Alparslaninannesii Edaserhatmasal istersen yapmaya bilirsin canım yeni doğandan refleks olarak el ve ayaklarını oynatıyolar ya onlarda uyumasını engelliyor Allah bulandan razı olsun ama benim oğlan o sayede akşamları uyuyor ☺️ El ve ayaklarını çok fazla oynatıyor uyanıyordu sürekli
Oykuaygun Edaserhatmasal şiddetle tavsiye ederim 😁😁 sıkışmıyor bebeğin merak etme aksine daha rahat ediyorlar anne karnı gibi… Bende senin gibi düşünerek e birde küvezde kalmıştı eller ayaklar serbest alışmış kundak yapmadım 2.ayda kundak yapmaya başladım çok rahat uyuyor şuan. Uyurken yapıyorum uyanınca açıyorum
yaseminoztrk Edaserhatmasal ay ben yapmadım rahatsız olmasın diye elleri sarılı olmayınca çok sıçrıyor uyanıyor 😬 tabi ki yarım kundak ama kollar sadece 😚 2 ay sonunda ancak alıştırabildim şimdi de kundaksız yüzü kapalı olmadan asla uyumuyor 🤷♀️
Merverasaye Edaserhatmasal şimdi bir şey anlamayabilirsin canım ama 15-20günlükken çok fazla hareket ettiriyor kendini ve uyandırıyor. Uyku yenidoğanlarda gelişim için çok önemli. E bebekte fermuarlı kundaklar satılıyordu ben onlardan kullandım. Taş gibi kundak yapmıyor ayaklar serbest sadece ellerini yüzüne getiremiyor dha rahat uyuyor. Anne karnı hissi veriyormuş bebeklere bir kitapta okumuştum. O yüzden için rahat olsun☺️ Ama illaki yapcaksın diye bir şartta yok:)
Edaserhatmasal Merverasaye kaynanam sıkıyor bacaklarını falan ya salak gibi anlatamıyorum ayakları rahat kalsın diyorum çarpık olur kalça çıkığı olur diyo ne alaka ya sinir oluyorum herkes konuşuyor biryerden
Tugcecivan Edaserhatmasal Bende yaptım uyurken uyuturken çok rahat oluyor gaz sancısı vs iyi geliyor anne karnında gibi hssediyor yaklasik beş aylığa kadar yaptım sonrasında zaten kendisi yaptrmadi kendi kendine brakti
Oykuaygun Edaserhatmasal halam falan baya sıkı yapar gelince put gibi kalır yavrum 😁 ben genelde biraz bol bırakıyorum ne çok harsket etsin nede rahatsız olsun ortası iyi bence 🙌🏻😊
Tugcecivan Edaserhatmasal ilk iki aylık dönemde tam kundak yaptım ama tabi kolları skiydi kalça ksmi boş ama ayakları sariliydi bostaydi ayaklarında sonra zaten ayaklar haraketlendi hep yarım yaptım kollarini sadece
ly35 Edaserhatmasal asıl bacakları sıkarsa kalça çıkığı olur Allah korusun🤦🏻♀️ doktor böyle söyledi de, yaptırtma
yaseminoztrk Edaserhatmasal yok ayakları serbest kalıyor zaten kalça çıkığına gidince doktor da uyarmıştı kundak yapmaman öneririz diye. Ben sadece kollarını sarıyorum bide yüzünü kapatıyorum
Aydonika Edaserhatmasal sakın ayaklarını sıkma kalça çıkığı kadar illet bir şey yok Allah korusun ellerini bagla sadece ayaklarını sürekli kontrol et rahat haraket ettirebilsin ayaklarını çok oynatmıyor zaten ellerini yüzüne götürdükleri için uyaniyorlar kundak da bu yüzden zaten
ly35 Edaserhatmasal kundakta aksine daha rahatlar, anne karnı sıkışık bi yer sıkışık olmak hoşlarına gidiyor:) daha çok minik ama biraz daha büyüyünce elleriyle sürekli kendini uyandıracak kundakta o sorun kalmıyor. tabiki ayakları serbest kalmalı sadece kollar sarılıyor.
Dilek00 Edaserhatmasal harika bisey kundak 4. Ayda dönmeye baslayınca bıraktım. Kucagımdq uyutup yarım kundak yapıyordum sadece kollar ayaklar serbest olucak cok güzel uyuyordu. Ama şimdi havalar cok sıcak kundak zor olur😢
Nurella______ Edaserhatmasal ben uyuttuğum zamanlar yapıyordum kundak çünkü el ve ayak koordinasyonu olmadığı için bebekler de kendilerini uyandırıyorlar onun haricinde açıyordum rahat hareket ediyordu