Bebeğim 2 ay 20 günlük son 1 haftadır falan meme reddi yaşamaya başladık. 1 aylıktan itibaren kilo alımından dolayı mamaya başladık. Kabızlığından dolayı sadece aptamil conformil kullanabiliyoruz. Tabi emzik ve biberon kullanıyoruz. Conformil pek sıvı bir mama olmadığından lansinoh ve dr.brown biberonuyla 1-2 saatte uyandırıp mıncıklayarak zar zor ağlaya ağlaya bazen bitiriyor bazen bitiremiyordu. Daha geniş ağızlı bir biberonla vermeye başladım. Onunlada 10-15 dk sürüyor yine bazen 30 dk ama rahat içiyor ve bitiriyor. Şimdi de meme reddi ile uğraşmaya başladık. Göğsümü alıyor bir çekiyor çığlık kıyamet bir daha asla almiyor. Bazen 30 dk emdiği oluyor bazen 10-15 bazen hiç. Napacağımı şaşırdım. Mama almaya başlaması benim için çok üzücü oldu zaten anne sütü ile 6 ay beslemek isterdim. Şimdi birde meme reddi üstüne beni çok üzüyor. Eşim bu konuda hiç destek değil. Bir şey olmaz şimdi herkes mama ile büyütüyor çocuğunu kimse emzirmiyor nerdeyse. Bende mama ile büyümüşüm ne olmuş boşver diyor. Beni anlamıyor. Emzirme danışmanlığı almak istesem ücretli ve eşim bu konuda destek olmadığından alamam. Hastanedeki doktorlar pek umursamıyor böyle şeyleri. Sağlık ocağındakilerde aham şaham ilgili değil. Öyle işimizi yaptık mı yaptık havasında herkes. Emziksiz uyumuyor bebeğim uykusunda düşse ağzından uyaniyor genelde. 120cc mama yiyor. Kaşıkla veya şırıngayla vermek çok zor o kadar mamayı. Bende biraz ihmal ettim mamaya geçtikten sonra istemsizce emzirmeleri azalttım artık emmeye ihtiyacı yok psikoloji oldu mama ile doyuyor zaten gibi, geceleri emzirmiyorum direk sadece mama veriyorum falan. Sütüm çok az olduğundan sağmıyorum. Derken bu hale geldik ve çok mutsuzum. İnternette okudum bir kac sey ama yapmasi öyle kolay değil emziği bırakın biberonu bırakın tarzında. Birde her bebeğin durumuna göre müdahale edilmeli yazıyor mesela siz anlayamabilirsiniz danışmanlık alın gibi şeyler yaziyor. En cok istedigim sey bebeğim beni emsin kilo alsin doysundu. Reflusu var kusuyor kabızlığı var. Uyku gündüz zor uyuyor. Zor bir bebek zaten. Memeden kopmasaydi bari. İlk doğum yaptığımda sütüm baya vardı hatta akardı üstüm ıslanırdı falan o kadar. O zamanda 190 gram alıyordu bebeğim sonra bir ara kusmaları cok artti 10 gun hic kilo almadı mamaya başladık. Derken kabızlık. Reflü ilacı. Şimdide meme reddi. Çok üzülüyorum.