Prens_annesi21 Biz 5.ay 13 günlüğüz doktor dedi ek gıdaya yavaş yavaş başlayın ilk çocuğum olduğu için bilmiyorum anneler yardımınıza ihtiyacım var meyve emzik püresi aldım tek meyve verdim karpuz kayısı 😅😅
yaseminoztrk Prens_annesi21 bende yeni başladım. İlk gün 1 çay kaşığı, 2.gün tatlı kaşığı, 3. Gün yemek kaşığı kadar yoğurt verdim. Sonra patates haşladım onuda aynı şekilde hafif hafif artırarak verdim. Sonra tıkandım ne yapıcam bilmiyorum 😂
[silindi] Prens_annesi21 ilk ne verdiğiniz hiç önemli değil artık herşeyi verin 5ay 14 günlüğüz doktorumuz tatmadıgı şey kalmasın dedi 3 gün kuralı İle karpuz elma armut havuç kırmızı erik nektari muz yoğurt yumurta sarısı peynir et suyu patates püresi meyve püresi çorba kabak havuç zeytinyağ İle haşladım blender ile geçtim 3 gün verdim benim verdiklerim bunlar bugün şeftali aldım ona başlıycam
UmmuOnurEge Prens_annesi21 karpuz daha çok erken 1. Gün yogurtla baslayin 3 gün kuralina göre gidin patates havuç kabak bal kabağı kirmzii biber püresi vs. O sekilde devam edin
Han30 Prens_annesi21 merhaba 5 ay 17 günlügüz. 2 hafta olacak ek gıdaya başlayalı. Ben hazırlıksız yakalandım🙈 ek gıda alışverişi daha yapamadım. Önce yogurt ile başladım 3 gün. Sonra sebze püresi ama biraz pütürlü yaptım çigneme refleksi oluşsun diye. Daha sonra meyveye geçtim. Şimdü meyve veriyorum arada yogurt. Haftaya sebze çorbalarına başlamayı düşünüyorum 😚
mgymst7038 İlk yoğurt vermeniz gerekiyor. 3 gün kuralı ile her gün miktarı biraz artırıp vereceksiniz. Sonrada sebzeler sebze çorbaları ile devam edeceksiniz ilk meyve vermeyin sonra sebzeleri yemez.
Prens_annesi21 UmmuOnurEge ilk önce meyveler ile başlayın dediler denedim sebzelere geçiş yapmak istiyorum tam meyveleri vermeden
Prens_annesi21 Han30 Bnde kabak püresi aldım ama korkuyordum versem boğazında kalır verdim hemen yedim
cemreninnannesii Prens_annesi21 meyve değil sebzeyle başlayın bence çünkü sonradan sebzenin tadını sevmiyorlarmış 3 gün kuralı ile ilerleyin ki alerji varsa anlarsınız patates kabız yapabilir kızımı yaptı her sebzeye bir damla zeytinyağı ekleyin o zaman kabız yaşanmıyor