Cnmkzm Canım 2 saatte bir emzir. Yenidoğanlar ilk bir ay kan şekerini düzenleyemiyor ve acıkınca aniden düşüyor ve sarılığa neden oluyor. Allah muhafaza beyindr hasar bile oluşturuyor bu sarılık. İlk ay zor zaten. İnan hepimiz yaşadık aynısını. Biz 2 aylık olduk 40tan sonra düzeldik. Biz de bi de gaz sancıları vardı ağlaya ağlaya bi hal oluyordu yavrum. Sen 2 saatte bir emzir. İlk ay 15 dakika bir göğüs 15 dakika diğer göğüs şeklinde emzir demişti doktorum. Bu iki göğüsün de çalışmasını sağlayacak. 40tan sonra ben artık 3-4 saatte bir tek göğüsten emzirmeye geçtim. O emdikten sonra kalan sütünü sağabilirsin. Allahın hikmeti vücut sürekli süt üretimi yapar. Sütün bitti diye düşünme. Bebeğin uyudukça sen de uyumaya çalış. İlk günler 2 saatte bir alarm kuruyordum ben. Bebeği uyandırmak da zor oluyor. Kendini anne karnında snadıpı için uyanmıyor. Yanağıyla oynuyordum, vücuduyla kulağıyla kimisi topuğunu sıkıyor. Sen uyandıracaksın onu. 40ınız çıktıktan sonra, 2. Ayda artık sarılık riski de ortadan kalkmış olacak. Ve 2-3 saatte bir emzirmek için alarm kurmana gerek kalmayacak. Bebeğin kilo alımı iyiyse bırak o uyanınca emzir. Ben 40ımız çıkınca kontrolq gittim doktorum bebeğin kilo alımı iyi dedi. Bırak istediği kadar uyusun isterse 10 saat uyusun o acıkınca uyanır sen uyandırma dedi. Zaten kendisi 3-4 saatte bir uyanıyor. Bazen 2-3 saat oluyor bazen de 5 saat uyuduğu oluyor. İlk ayı bi atlat sen de bebeğin de düzen oluşturacaksınız. Bu günlerini kafaya takmadan bol bol dinlenerek ve bebeğine alışmaya çalışarak geçir canım. Bebeğin ilk hafta kontrole gittiğinizde kilosunu almış ve doğum kilosunu yakalamışsa endişe etme sütün yetiyordur. Kilo almadıysa da sen yine önce 15-15 yarım saat emzir sonra mama ver. Mama vermekten korkma ve kaçınma. Sarılık olması çok daha tehlikeli bir durum. 1. Ay bitince kontrole gidersiniz ve doktorun mama konusunda devam mı bırakman mı gerekiyor sana söyler. Kendini sakın yetersiz hissetme. 💕