Ezdefis Anneler kızım 5 ay 5 günlük 4. Ayımızda tamamen mamaya geçdik ve 1 aydır anne sütü almıyor 5 ay kontrolünde doktor ek gıdaya başlayabilirsin dedi günde bi sefer yoğurt ve havuç patates prinç zeytinyağı kaynatıp çorba yapıyorum başka önerebileceğiniz tarifler varmı bebeğinize verdiğiniz doktor prinç unu mamasıda yapabilirsin dedi ama tarif bakmadım hiç sizlere sormak istedim ? Şimdiden teşekkürler 😊
OlgaArslan Ezdefis yarım çay bardağı su 1 çay kaşığı pirinç unu ve 1 çay kaşığı irmik ( bunların bebeklere özel olanları var ben onlardan alıyorum). Bunları karıştırarak en kısık ateşte muhallebi kıvamına gelince altını kapat soğumaya yakın yani bebeğin yiyebileceği sıcaklığa gelince içine 1 tatlı kaşığı pekmez ama tam dolu değil ilave edip yediriyorum çok seviyor. İstersen içine muz elma armut vs gibi meyveleri rendeleyip de ekleyebilirsin benim kızım öyle sevmediği için hiç yapmadım
Zeliha0606 Merhaba canım 😊 cam renden varsa muz rendele, elma suyu havuc suyu, elma püresi güzel oluyor. Bal kabagı çorbası yapabilirsin. Muzlu yoğurt verebilirsin
Ezdefis Zeliha0606 merhaba 🙋🏻♀️ Canm hemşire bi arkadaşım 9 aya kadar tatlı birşey verme dedi meyveyle başlama meyveler tatlı die sonra sebzeleri reddeder dedi kafam çok karışık 🤔
Zeliha0606 Ezdefis canım düşüncem şöyle daha önce hiç bir şey yedirmemiş çocuğuna tatsız tussuz patates kabal yedirirsen cocuk yeme istegi kaçar tabi her gün de meyve değil ama havuç püresi elma püresi çok faydalı ve hatta ben cevizi blenderdan geçiriyorum meyve püresinin içine koyuyorum bir kaşıkla hakiki keçiboynuzu pekmezi tabağı komple silip süpürüyor. Kan değerleri de gelişiminde süper hemşiremiz bu şekilde devam edin süper dedi
Mom981 Bana da bir çok arkadaşım öyle dedi ama doktor bana elma suyu armut suyu ve havuç suyuyla başla dedi 5 aylıkken benimkide sırf mamayla besleniyordu şuan 5,5 aylık . Ama çok üstüne düşemedşm öğün gibi değil de tadımlık veriyorum daha çok ve günde 1 kez
Ezdefis Bende 5 aydan beri günde iki kaşık yoğurt veriyodum daha çok öğüne döndürmek istedi doktorumuz bide bizimki biberondan çok kaşık delisi bugn çorba yapdım bayıla bayıla ağzını açdı yedi günde bi sefer çorba ve bi sefer yoğurt ver iki seferde prinç unlu mama yap ver dedi prinç unlu mamayı hazır mama almak isteniyorum tarif arıyorum
Ezdefis Zeliha0606 patates havuç prinçli mama yapdım gerçekden irençdi tadı tuzu yokdu bi kaşık yoğurt koydum içine vermeden önce güzel oldu iştahla ağzını kaşığa götürüyo bir defa havuç suyu verdim içdi yarın elmayı deniycem ama inşallah çorbalardan vaz geçmez 😊çocuk beslemek beni tüketti resmen bi mama bi meme şimdi ek gıda ondada tökezlemek istemiorum allah annelerimizi ahirette cennetine alsın inşallah şimdi çok iyi anlıyorum annemi 🙏🙏🙏
Zeliha0606 Ezdefis annelerimizin genel lafı var ya anne olunca anlarsın diye gerçekten anne olmadan anlaşılmayan bir sözmüş 😊😊