Ezeltos15 Kızlar merhaba biz bugün ek gıdaya başladık ve doktor kontrolümüz vardı doktor un sorduğum soru karşısında verdigi yanıt bu cocuk aç kitabını al herşey ama herşey yazıyor oldu ilk çocuğum yardım efen gelen giden kimse yok 3 gün kuralıyla vericem herşeyi ama aklıma takılan bi şey var Sebze meyve yi blw olarak vermicem dişi olmayan bebek nasıl yiyip yutacak Yardımcı olabilir misiniz
Song Damaklarıyla ezıyorlar ancak ben herşeyi ılk once püre olarak verdım aşama aşama,sonra blv ye gectik,eger gıda dıllerının ızerine gelınce oguruyorlar sakın bogazında kaldıgını dusunme
Ezeltos15 Song ya peki bi şey sorucam mesela patates haşladım veya kabak vs vs işte bunları ezip püre halinde veriyim tamam prmi meyve mesela elma mesela şeftali bunları da rendeleyip mi. Veriyim yoksa haşlayıp mı rende yapıyım
Yesilim Ezeltos15 cam rendede rendelıyosun püresi suyu birlıkte seftalı ve kayısı gbi meyveleride meyve süzgecınde onune koyyuyısn zaten ahzına götürüp emiyor catalla ezilenleride ezıp direk verebilirsin ben doyurucu olsun diye elmayı rendelıyorm balkabagını haşlayıp ezıyorm üzerine tarcın boyle karısımlar yapabilirsin
Song Ezeltos15 mesela pure ama bu kasık maması gıbı pure yapın.biraz içine su katın bıldıgın sıvımsı gibi oluyor.meyve tadımı yaparken de cam rendeden geçirin meyveyi ben hatta suzgecten gecırıruordum.dusunun sureklı süt içen bir bebeğe puturlu ne zor gelıyordur.ben dırekt pure verdim şimdi 14 aylık herşeyi yıyor pütürlü felan bu yuzden az sabır,onun mıdesı anca erık kadardır.unutmayın bu doymamdegıl tatma❤️