Burcuek Herkese merhaba. Kızlar kuzumda inek sütü alerjisi çıktı 4 buçuk aylık sadece meme alıyoruz, doktor süt ve süt ürünlerini kes dedi, daha önce tecrübesi olan anneler ne yediniz ne içtiniz ne tavsiye edersiniz yardım lütfen 🙏🙏🙏
Mervea Burcuek 6 aydan fazladır diyetteyim süt yumurta kuruyemiş yiyecek prk birşey kaşmıyo kahvaltıda patates kızartması patatesli digara böreği reçel bal zeytin yiyorum diğer öğünler daha rahat
Eylul2018 Burcuek benim kızımda da vardı ama ben diyet felan yapmadım. Az az yedim vücudu alışsın diye en son 8 aylıkken tekrar test yaptırdım yok denecek seviyede çıktı.
Mel-sin Burcuek Merhabalar. Süt alerjisi olduğunu hangi testle anladınız acaba? Alerji testi ve kanla mi ortaya çıktı ?
Emirim Paketli tum urunlerde sut ürünü var. Bazi ekmeklerde var. Hicbirini yememelisin icerigini iyice kontrol etmeden
DefneHiraa Bende 1 ay olcak süt diyetindeyim yumurta süt ve ürünleri yasak. O kadar zorlanıyorum ki yeme konusun da genelde hep sebze meyve kuruyemiş hurma o tür şeyleri yiyiyorum
DefneHiraa Burcuek ben en çok çorba çeşiti olarak zorlanıyorum. Hatta varsa çorba çeşitiniz faydalanmak isterim
Burcuek Mervea Merve hanım çok mantıklı patatesi koyabilirim hayatıma biraz daha, bir de ekstradan kalsiyum için ne alıyorsunuz ?
Mervea DefneHiraa kendiniz içinse mercimek çorbası şehriye tavuk çorbası bunları yapıyorum çoğunlukla
tgbmhr DefneHiraa sıvıyağdaun kavurun içine 1er tane havuç patates kabak biber rendele az salça koyup suyunu koyun bi avuç pirünç atın pişince blenderdan geçirin katı oluyor suyla açarsınız bahrat ekleyip tatlandırablirsiniz
Mervea Burcuek calcinet kullanıyorum başka birtane yazmıştı doktor içerisinde laktoz vardı değiştirdim ilaçlarında içeriğine bakmakta fayda var
Burcuek Mervea Merve hanım siz baya tecrübelisiniz ben yarın başlıcam bi de son olarak yaptığınız diyet sütünüzün miktarını etkilemedi dimi ?
Mervea Burcuek sütümü etkilemedi sütüm azalır diye düşünmeyin mamaya ek gıdaya başlayınca verdi doktor alamadığı besinleri mamadan karşılasın diye çoğunlukla ek gıdalarına ekliyorum biberon şeklinde bir kere veriyorum gün içinde. Bu arada şok markette aytaç markasının sosisi var onuda tüketebilirsiniz içeriği temiz gene alınca bakın yasak değilse tahin pekmez ton balığı
Burcuek Eylul2018 Eylül hanım şuan kızım acı içinde çığlık çığlığa bağırıyor ağrıdan zor sakinleştirdim durum buyken o riski alamam ki🤷♀️
Burcuek Mervea ben bir tek peynirde çok zorlanıcam tam bir peynir canavarıyım ama artık canavarıydım demem lazım🙈🙈
Eylul2018 Burcuek haklısınız benım kızının ki öle degıl di cildine vuruyordu egzama oldu umarım çabuk geçer
Mervea Burcuek bende öyleydim sofram dolu olsun peynir olmadımı o kahvaltı kahvaltı sayılmazdı benim için insan zamanla alışıyor yeterki iyi olsunlar yemesekte olur ama geçen artık çevre o kadar konuştu boşuna yemiyorsun yedirmiyorsun bilerek acı çekiyorum dedim güzelim nimetlerden mahrum kalıp mutlu oluyorum dedim bir parça peynir yedim sabaha kadar uyumadı oğlum eşimde bi ton kızdı bana nasıl yersin herkes söyler sen biliyorsun çocuğu boşver konuşsunlar diye
Burcuek Mel-sin valla bizim kakamız çok sıkıntılıydı o yüzden önce kaka tahlili yaptılar, önce laktoz intıleransı dedi ama tedaviye rağmen bebeğimin sancıları devam etti, onun üzerine sütü keselim dedi bakalım yarından itibaren başlıyoruz iyi gelir umarım😔
Zeliha66 Mervea bana dr aycicek yagda tüketmemem gerektigini söyledi. Siz tüketiyosunuz galiba bi zarari oldu mu?😔
Burcuek Pinkkk çok teşekkürler bizim kakamız felaketti hep yemyeşil sümüksü ve İshal gibi, bi kaç kere kanlı da geldi, bir haftadır da geceleri sancıdan uyuyamıyordu kuzum 😔